Economia

650 treballadors de Nissan s'adhereixen al pla de baixes voluntàries

Ocupació

El pla de baixes voluntàries proposat per Nissan Motor Ibèrica a la plantilla ha estat acceptat per 650 treballadors, xifra que suposa un 46% respecte als 1.400 empleats que l'empresa va quantificar com a excedent de personal. I és que el grup pretén deixar la plantilla catalana de Nissan en 2.800 persones.

La companyia automobilística ha informat aquest dimecres, després de finalitzar ahir a la nit el període de baixes voluntàries, que si bé la xifra de 650 treballadors que han acceptat sortir de l'empresa "és considerable tenint en compte el context socioeconòmic actual", aquesta quantitat "no permet arribar a la dimensió necessària de la planta, fixada en 2.800 persones".

Per això, Nissan Motor Ibèrica ha decidit "marcar-se un termini d'unes setmanes per valorar el nou escenari, prendre les decisions oportunes i continuar en l'afany de portar la companyia als nivells irrenunciables de productivitat i competitivitat necessaris per garantir la seva continuïtat".

Nissan assegura que, des que el passat 10 d'octubre va iniciar el procés de transformació de la planta de Barcelona, "ha fet grans esforços per aconseguir la redimensió de la planta d'una forma no traumàtica".

En aquest sentit, l'empresa ha remarcat que va canviar un ERO inicialment presentat com a permanent a temporal fins al 31 de març de 2009, període en el qual es va pactar amb els sindicats un pla industrial que inclou una planta amb 2.800 treballadors i una capacitat de 128.000 unitats l'any amb dos torns de treball.

Dins d'aquest acord amb els sindicats, l'empresa també va assumir un pla de prejubilacions, un pla de baixes incentivades que oferia 60 dies per any treballat, un pla de recol·locació per assegurar el 100% dels casos resolts, una càrrega de treball addicional entre 2009 i 2011 i un ERO temporal fins al 31 de juliol de 2009.

Molts dels treballadors de Nissan que han acabat acceptant el pla de baixes voluntàries van esgotar fins a l'últim moment per apuntar-s'hi, ja que fins aquest dimarts només uns 200 operaris s'havien acollit a la proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.