Economia

La Generalitat dóna suport a Nissan per aconseguir avals del govern espanyol

Economia

El govern ha expressat aquest divendres el seu suport a Nissan després que la companyia demanés ahir al govern espanyol avals davant les entitats bancàries per obtenir el líquid necessari per poder desenvolupar el cotxe elèctric a Catalunya i adequar les seves instal·lacions.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat que està "convençuda" de que, si Nissan necessita avals, comptarà amb el suport no només de la Generalitat sinó també del govern espanyol.

Serna ha ofert al fabricant l'ajut de la Generalitat per traslladar la petició feta pel màxim responsable financer de Nissan a Europa, Eric Nicolas, davant el ministeri d'Indústria.

Nicolas va assegurar aquest dijous que Nissan necessita un aval "milionari" per per fer inversions a Catalunya i assegurar així l’entrada de nous models a la Zona Franca.

El futur de la Zona Franca passa pel vehicle elèctric però també per altres models. El vicepresident de finances de Nissan va avançar que Catalunya podria fabricar una nova furgoneta. “Hi ha una furgoneta molt innovadora” i Barcelona “és una gran candidata” perquè el que sap fer bé són vehicles grans i mitjans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.