Economia

Nissan assignarà un nou vehicle a Barcelona i càrrega de treball addicional

La direcció i el comitè d'empresa de Nissan han arribat avui a un acord sobre el pla industrial de la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona, que inclou el compromís de la multinacional de produir un nou vehicle a partir del 2012 i de garantir càrrega de treball addicional entre el 2010 i el 2012.

Fonts del comitè han explicat que aquesta càrrega de treball haurà de procedir de l'assignació a Barcelona de la furgoneta que anava destinada a la fàbrica de Tànger (Marroc), la construcció de la qual ha quedat aturada arran la crisi.

La companyia també es compromet a invertir 400 milions els pròxims anys, 250 en la fabricació del nou vehicle, que serà del segment mitjà, com podria ser un turisme o una furgoneta comercial petita, i a mantenir una plantilla de "com a mínim", 2.800 treballadors, segons han informat fonts sindicals.

Per reduir l'excedent de plantilla, que Nissan xifra en més de 1.400 empleats, la multinacional allargarà quinze dies, fins al pròxim 31 de març, el pla de baixes incentivades, que contempla indemnitzacions de 60 dies per any treballat, amb un mínim de 20.000 euros i un màxim de 120.000 per treballador.

L'empresa, a més, posarà en marxa un pla de prejubilacions per als treballadors més grans de 55 anys, que, si s'hi adhereixen, cobrarien el 90% del seu sou fins a retirar-se i, una vegada jubilats, el 91% d'aquest, segons les mateixes fonts.

Els responsables de l'empresa i dels representants dels treballadors rubricaran aquesta tarda l'acord a la conselleria de Treball de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.