Economia

BARBERÀ DE LA CONCA

Les obres d'ampliació del viver de celleristes són a punt de licitar-se

El projecte impulsat per l'Ajuntament de Barberà té un cost de 300.000 euros i estableix nous espais que milloraran l'entrada i la sortida del raïm

Un cop concedit l'ajut de 250.000 euros provinent del programa Leader, l'Ajuntament de Barberà de la Conca, va posar fil a l'agulla a finals de l'any passat per ultimar el projecte d'ampliació del viver de celleristes i adaptar-lo a les necessitats existents.

Les obres de construcció, incloses dins la tercera fase d'ampliació –amb un cost total de 300.000 euros–, es licitaran en breu i es preveu que s'enllestiran abans de l'estiu.

L'alcalde Ramon Ribas, assenyala que el projecte bàsic “permetrà millorar l'entrada i sortida del raïm, i definirà i completarà la línia del viver de celleristes”. Dels sis vinificadors existents i d'una producció anual de 50.000 quilos, es passaria a la desena d'empreses vitivinícoles i a una producció al voltant dels 70.000 / 80.000 quilos l'any. Amb la nova entrada de raïm, es disposarà de taules de tria i línies noves de tines amb una zona per poder vinificar amb barrica. A la zona d'envelliment actual, es crearà un espai per dur a terme la fermentació dels vins i al moll de càrrega també es crearan zones més petites per experimentar cupatges nous. La sortida del raïm es millorarà amb la creació d'un espai on hi haurà un magatzem, i al costat de la zona d'embotellament i laboratori es preveu l'habilitació d'una zona de tast. “La idea –segons el que assegura Ribas– és que el viver acabi sent autosuficient”.

D'altra banda cal indicar que el Viver de Celleristes de la Conca juntament amb el Centre d'Iniciatives Empresarials de Montblanc (Concactiva), s'ha adherit recentment al nou projecte europeu Creamed de suport als nous emprenedors que impulsa l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) Pirineus Mediterrània, enfocat en la creació de sinergies entre vivers d'empreses a les regions de Midi-Pyrénées, Languedoc-Roussillon, Catalunya i les Balears.

LA XIFRA

300.000
euros
és el cost del projecte d'ampliació, i al voltant del 80% del total es finançarà amb fons Leader.

LA FRASE

La idea és que el viver de celleristes de Barberà de la Conca, acabi sent autosuficient
RAMON RIBAS
alcalde de barberà de la conca

S'habilitarà una sala de cata museïtzada

L'Ajuntament de Barberà de la Conca, disposa d'una subvenció de 190.000 euros provinent del programa Viure al poble que es destinarà a la construcció d'una sala de cates museïtzada que s'habilitarà al viver en l'aposta per potenciar l'enoturisme a la comarca. En la part que s'arranjarà, es preveu establir-hi, a més llarg termini, un restaurant per tal de promocionar la cuina tradicional i els vins de la Conca de Barberà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona