Catalunya perd davant Paraguai i s'acomiada del Mundial de futbol sala

L'equip que representa Catalunya en el Mundial de futbol sala, que se celebra a la ciutat argentina de Mendoza, ha perdut aquesta nit (22:00 hora catalana) davant l'actual campió del món, Paraguai (6-1). Amb aquesta derrota els catalans han quedat fora de la competició.

Apart d'haver de guanyar contra Paraguai, perquè la selecció s'assegurés la permanència, Equador havia de perdre contra Xile, cosa que tampoc va passar. Així Catalunya ha quedat tercera del seu grup.

Quant al partit, l'equip català va resistir el bon joc de Paraguai, un equip que va demostrar que és la campiona del món. Els guaranís van portar la iniciativa en tot moment mentre que Catalunya s'esforçava per mantenir la seva porteria a zero.

Durant tota la primera part, el porter Dani Asensio va donar vida als catalans, que es van avançar al marcador amb un gol de Nieto, que va marcar a porta buida després d'una jugada personal de Xavi Sánchez. Amb el 0-1, Paraguai, que ja tenia assegurat el primer lloc del grup i que fins aleshores no havia forçat la màquina, va apretar i va aconseguir l'empat després d'un rebuig desafortunat del català Juanjo. Un minut després va arribar el segon, de penal, i just abans del descans, un gol en pròpia porta de Joan Collboni deixava el 3-1 al marcador.

En la segona part, el domini de Paraguai es va accentuar. Catalunya va acusar l'esforç i va anar endarrerint les seves línies. Els homes de Juan Antonio Fernández sabien que la remuntada era molt difícil i van intentar mantenir els atacs constants de la piconadora sud-americana, que als últims set minuts de partit va aconseguir els seus tres últims gols.