Esports

Aparentment fàcil

Futbol

El FC Barcelona jugarà els quarts de final de la Lliga de Campions la primera setmana d'abril contra el Shalke 04 i amb el partit de tornada en el Camp Nou. Així ho ha volgut la sort que ha triat la mà del porter rus Rinat Dassaiev. El duel es jugarà l'1 o 2 d'abril a l'estadi alemany del Veltins-Arena de Gelsenkirchen, mentre que el partit de tornada tindrà lloc el 7 o 8 d'abril al Camp Nou.

A més, l'Arsenal jugarà contra el Liverpool; la Roma i el Manchester United repetiran el partit de quarts de final de l'any passat i el Fenerbahçe s'enfrontarà al Chelsea post Mourinho.
La semifinal la disputaran l'equip que surti guanyador de l'encreuament Arsenal-Liverpool i Fenerbahçe-Chelsea; i el que surti d'entre el Shalke 04-Barça i Roma-ManU. Això suposa que el segon partit de la semifinal, els blaugranes el jugaran fora.

Els partits d'anada de les semifinals es jugaran el 22 o 23 d'abril i la tornada una setmana després, el dia 29 o 30. Així, el camí cap a la final quedarà marcat ja des d'aquest migdia.

El sorteig ha estat conduït pel secretari general de la UEFA, David Taylor, i el llegendari porter rus Rinat Dassaiev, ambaixador de la final d'aquest any, que es jugarà a Moscou el 21 de maig. Només hi hagut un bombo i cap mena de condicionant, ni de països ni d'antics grups. El sorteig era pur. És a dir, que ja no hi ha caps de sèrie ni avantatges d'entrada per jugar el partit de tornada a casa.

Dels vuit equips que han arribat als quarts de final de la Lliga de Campions, només tres l'han guanyat ja: el Barça, el Manchester United i el Liverpool, dos més han jugat una final: l'Arsenal i la Roma. El Chelsea ha arribat com a molt lluny a les semifinals, mentre que el Schalke 04 i el Fenerbahçe arriben per primer cop a la seva història a uns quarts de final d'aquesta competició.

El Barça no s'havia posicionat aquesta vegada i, oficialment, no tenia una preferència clara per al sorteig d'avui a Nyon dels quarts de final de la Lliga de Campions. De fet, de cara al públic, al vestidor s'ha instal·lat el tòpic que diu que a aquestes alçades de la competició tots els rivals són complicats.

No obstant, qui més qui menys als voltants del vestidor del Camp Nou havia assenyala el quartet anglès –Manchester United, Arsenal, Chelsea i Liverpool– com l'escull a evitar. A priori, a ulls dels aficionats culers, els altres possibles rivals –Roma, Schalke 04 i Fenerbahçe– serien bastant més assequibles, especialment els dos últims.

"Jugar a futbol"
El que falta saber és el que pensa Frank Rijkaard, que en declaracions a RAC 1 va demanar ahir un contrari "que jugui a futbol", és a dir, que no es tanqui amb deu homes. "Si ens toca un conjunt que ja saps abans de començar que no serà atractiu, que hauràs de tombar un mur i vigilar molt el contraatac...", va analitzar l'holandès.

Dit això, a l'entrenador barcelonista no li feia especial gràcia el Fenerbahçe o Schalke com a rivals, els dos novells a l'antepenúltima ronda de la Champions. "És una trampa pensar que seria més fàcil. No s'ha de subestimar equips a priori menys bons", va indicar Rijkaard, potser advertit pel que va suposar la temporada passada, quan alguns van celebrar l'aparellament de vuitens amb el Liverpool i després va ser un suplici.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.