Esports

'Cremà' o no 'cremà'

Tornada de la semifinal de Copa

Setmana de Passió i de Falles a València. Poca broma amb l’ambient que hi haurà aquest vespre a Mestalla. L’estadi viurà moments d’agonia, també d’explosió; sentirà olor de suor, llàgrimes i també pólvora. Tothom patirà i algú o alguna cosa acabarà saltant pels aires; qui sap si serà Ronald Koeman o les primes i el crèdit que volen guanyar els jugadors del Barça.
Avui pot guanyar temps i tranquil·litat el conjunt de Rijkaard o pot enterrar la cantarella aquella que repeteix que el Barcelona és “l’únic equip que pot guanyar tres competicions”. O caixa o faixa a València. O els blaugranes remunten l’1-1 de l’anada i es classifiquen per a la primera final de Copa en deu anys o sucumbiran a un martiri de crítiques que discutiran no només l’equip sinó el projecte de club. El Getafe espera rival en la final del 16 d’abril. Dos adversaris convulsos lluitaran avui pel títol més fàcil que queda de la temporada.

Marcar un gol ràpid. Si el Barcelona és capaç d’això tindrà el cel ben aclarit, si es té en compte com de malament gestiona el València la pressió com a local. El conjunt de Ronald Koeman és tot un drama a casa. És el que menys remata i el pitjor en camp propi de la Lliga, amb uns números molt similars als que el van fer baixar l’última vegada a Segona (1986). L’afició valencianista està que s’enfila, però per avui s’ha proposat treva. Esclar que si el Barça burxa molt la feble moral del València hi pot haver a Mestalla una altra cremà com la de dimecres a la nit.

“Sobretot hem de creure en nosaltres mateixos, perquè tenim millor equip i hem de guanyar”, va esperonar ahir Frank Rijkaard, gens procliu a mostrar-se superior al rival abans d’un partit.

Nova fractura d’Oleguer
Ni la controvertida baixa de Ronaldinho, ni les absències sabudes d’altres pesos pesants com Deco, Márquez i Messi, entre altres –Oleguer s’ha tornat a fracturar la mà i estarà quatre setmanes més KO, mentre que Giovani esquiva el quiròfan i es prepara per ser infiltrat al turmell per estar disponible en els propers partits–, serveixen com a escut de res. “Si treballem bé, tot l’equip és el líder”, va remarcar el tècnic, molt alleujat per haver recuperat Touré Yaya. L’ivorià aportarà equilibri i contundència defensiva a un equip que ha encaixat vuit gols als últims tres partits de Lliga que el migcampista s’ha perdut.

El València recupera Banega i té Helguera, amb febre, com a dubte. “No penso a perdre. No estic preocupat pel meu futur, perquè estic bé de salut”, va tensar-se Koeman, mentre reconeixia que el camí de la Copa és el més fàcil per accedir a Europa, tal com està de despenjat a la Lliga (a nou punts de la UEFA i quatre del descens). Hi ha passió abans del partit i n’hi haurà després. Hi ha cremà abans del partit... i també n’hi haurà després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.