Esports

La llista més esperada

Barça

Tot apunta que Samuel Eto'o es quedarà al Barcelona. Ni és oficial ni la decisió és segura al 100%, però les fonts consultades per aquest diari assenyalen totes cap a la mateixa direcció: la continuïtat. En tot cas, aquesta tarda Pep Guardiola desvelarà una pista que pot ser definitiva en donar la llista de convocats per rebre demà el Wisla de Cracòvia. Si el camerunès hi és, gairebé voldrà dir que seguirà al Barça, perquè si jugués un minut contra els polonesos ja no podria disputar amb cap altre equip la Champions d'aquest any i, lògicament, les opcions de traspàs serien molt més petites.

Per contra, si Guardiola no convoca Eto'o serà un símptoma que no compta amb ell per a la temporada real, tot i que tampoc s'ha de descartar que entrenador i jugador hagin pactat dilatar la decisió a l'espera que hi hagi un moviment d'última hora al mercat que propiciï el canvi. De temps n'hi hauria fins al 31 d'agost, amb la tornada de la prèvia europea a Polònia i la primera jornada de Lliga a Sòria entremig.

La lesió, oblidada
Sigui com sigui, tant Guardiola com la resta del cos tècnic valoren molt positivament la feina de l'africà durant aquesta pretemporada. Guardiola no en té cap queixa extraesportiva i en el terreny estrictament futbolístic també n'està gratament satisfet. I quasi es podria dir que una mica sorprès. Hi havia dubtes seriosos dins el club sobre la recuperació física d'Eto'o després de patir dues lesions greus les dues últimes temporades. L'explosivitat en l'esprint i la resistència del davanter se n'havien ressentit, víctima d'haver sigut operat les dues vegades i d'haver-se perdut més de la meitat dels partits en els dos cursos de la davallada de l'equip blaugrana.

"Eto'o no és el mateix de fa dos anys", era la frase, sense malícia, al vestidor barcelonista. El trencament del menisc del genoll dret el va deixar tocat i durant temps, potser fins fa poc, ha actuat amb certa por dins el camp. El fet que l'autoexigència que s'havia marcat el dugués a reaparèixer abans d'hora el va perjudicar, així com els mals resultats de l'equip.

El suport de la plantilla
"Si Ronaldinho i Eto'o m'asseguren 60 gols per temporada, me'ls quedo", va afirmar Guardiola el dia de la seva presentació. De moment, Eto'o en porta cinc en cinc partits, tot i que això quasi és menys important que veure que el 9 del Barça torna a cavalcar, fins al punt que ha tornat a desplaçar Thierry Henry a la banda esquerra.

La resta de la plantilla espera la decisió del seu tècnic. Com tants altres companys seus, ahir Seydou Keita va demanar implícitament la continuïtat d'Eto'o. "Per a mi, és un gran jugador. Si es queda serà fantàstic", va indicar el malià, que va subratllar, però, que la decisió està en mans de l'entrenador.

A nivell personal, Keita va assegurar que tant li és jugar de pivot defensiu com d'interior i que es veu complementari amb Touré Yayá, que pot ser un dels grans sacrificats en aquest inici de temporada. Davant el debut de demà al Camp Nou, el migcampista va dir que entendria que el públic "vingués amb dubtes". Els nous també són conscients del que arrossega l'equip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.