Esports

Eto'o: una pedra a la sabata

BARÇA

El dia de la seva presentació Pep Guardiola va dir ben clar que no comptava amb Ronaldinho, Deco ni Eto’o. Amb el brasiler i el portuguès ja no s’hi ha arribat a trobar. Però amb el camerunès sí. Serà avui, aquest matí, si la revisió mèdica va lleugera. Si no, serà dilluns, al Prat i camí d’Escòcia. És una primera pedra a la sabata del nou Barça, perquè la condició de jugador referència d’Eto’o i el seu caràcter no faran fàcil una convivència amb teòrica data de caducitat.

Temps hi haurà per saber si cal parlar de culebró, però de moment el Barça no confia que la sortida del camerunès, que fa setmanes que té el plàcet del club per buscar-se la vida, sigui cosa ni ràpida ni senzilla. “És molt probable que ens en anem a l’agost”, van indicar fonts del club blaugrana. El camerunès, que va aterrar a Barcelona ahir a la matinada procedent de Taixkent, assegura que disposa de “diverses ofertes i que són bones”, i dijous ja va avisar des de l’Uzbekistan: “Triaré la que sigui millor per a mi”.

Ball de noms
Fonts pròximes al cas van indicar a aquest diari que “falta saber si són ofertes o contactes, perquè ha parlat amb molts clubs d’Europa, però demana molts diners i això tira enrere quasi tothom”. De fet, des del club blaugrana es confirma que el contacte d’avui “serà el primer per saber si ha rebut cap oferta”; que a les oficines del Barça no n’ha arribat cap, vaja.

El bloqueig que hi pugui haver en el cas Eto’o, a més, té conseqüències directes en la configuració de la plantilla. Fins ara el Barça ha vinculat la sortida del camerunès a la possible arribada d’un nou davanter centre. El togolès Adebayor continua sent la primera opció, tot i que l’enrocament de l’Arsenal en la negociació, fixat com està el club anglès en els 30 milions d’euros, ha fet aflorar altres noms.

Fonts del club blaugrana van admetre ahir que l’ivorià Drogba és un jugador de qui s’ha valorat el fitxatge, però per qui no s’ha fet cap contacte davant el nul interès del Chelsea per vendre’l. Igualment, se situa el cas de Robinho en la pura quiniela de noms, més encara quan no està descartada del tot l’opció d’Arxavin.

A l’espera per Arxavin
Malgrat que ha rebut permís per tornar a jugar amb el seu equip, el davanter del Zenit ha tornat a la càrrega insistint que no només vol marxar del club, sinó que vol jugar al Barça. De fet el club de Sant Petersburg ja ha rebaixat ostensiblement la seva petició, dels 30 milions d’euros als 20. Amb tot, el Barça assegura que no es mourà dels 15 milions d’euros que ja havia ofert abans de l’Eurocopa. Al club blaugrana saben que ja no hi ha cap altra oferta per Arxavin i collaran el Zenit tant com sigui possible.

Però al marge d’Eto’o hi ha un altre jugador implicat en l’operació sortida, Eidur Gudjohnsen. L’islandès s’està entrenant amb l’equip a les ordres de Pep Guardiola, a l’espera que arribin ofertes acceptables. “Hi ha hagut algun contacte, però sense concretar; el jugador és al mercat, però se’l vendrà si arriba una oferta mitjanament digna”, expliquen des del club blaugrana. Guddy, però, encara confia que es repeteixi el fenomen de la temporada passada, en què es va acabar quedant perquè és disciplinat i gens conflictiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.