Esports

Eto'o ja ha decidit

Samuel Eto'o ja té decidit si continuarà o no al Barça la temporada que ve. Això és el que assegura el camerunès en una entrevista concedida a la revista francesa Sportweek. "¿Es quedarà o se n'anirà? Deu ser díficil decantar-se", li pregunta el periodista. "No, això és fàcil. És més, la meva decisió ja està presa. Però en aquests moments no puc dir res", respon l'africà. "Per norma, expressar-se així al febrer, és que ja hi ha un traspàs tancat...", indica el periodista. "Això ho dieu vosaltres", replica.

La gran decisió del Barcelona de l'any que ve bull. Eto'o acaba contracte el juny del 2010 i la dinàmica del futbol actual apunta que aquest estiu és el límit per renovar o marxar.

Algunes informacions han incidit que el Barça ha sondejat el valencianista David Villa davant el possible adéu del seu golejador. La incògnita sobre el seu futur es manté i Eto'o no la desvela. No diu que vulgui seguir ni que no. Tampoc es coneixen les intencions del club. I mentrestant, el golejador obté els millors registres de la seva vida.

Amb les dues dianes de dissabte contra el Betis al Ruiz de Lopera, Eto'o va superar la xifra dels 100 (101) a la Lliga des que juga al Barça i, pel que fa a aquesta temporada, arriba als 23 en 22 partits, amb la qual cosa consolida el seu liderat en la classificació del Pichichi.

Si no afluixa, té la Bota d'Or -millor golejador europeu- a l'abast després de dues temporades en què les lesions l'han castigat. Semblava que Eto'o no tindria un tercer any perquè el club el volia vendre, però finalment va convèncer Guardiola i va seguir a la plantilla.

No a la foto de blaugrana
Eto'o no oblida res d'això, però no se sap fins a quin punt ho té present. "Dir que els 28 anys [els farà d'aquí a un mes] és l'edat de la maduresa és una frase feta. Jo sé que encara puc anar a més. L'estiu passat no era benvingut al Barça perquè certa gent del club dubtaven de mi. I això, perquè jo havia patit una lesió seriosa i havia tardat a recuperar la meva millor forma. Avui ningú dubta de mi. La gent oblida ràpid. Cal reivindicar-se cada dia", diu.

Tot i això, Eto'o no renega d'haver fitxat pel Barça. Al contrari. Subratlla que al seu dia va encertar escollint aterrar al Camp Nou. Era el 2004 i tenia 23 anys. "Vaig prendre una de les decisions més importants de la meva carrera. Vaig tenir la possibilitat d'anar a Anglaterra, a Itàlia, de tornar al Madrid o fitxar pel Barça. No em vaig equivocar", explica a Sportweek, que li va proposar de fer una fotografia amb la samarreta barcelonista i s'hi va negar:

"No m'agraden els jugadors que fan petons a la seva samarreta perquè no dubtaran ni un segon a canviar d'equip si l'endemà els ofereixen uns milions més. El club del meu cor és el Mallorca i actualment treballo per al Barça. Això és tot", assegura. I reitera la seva voluntat de retirar-se al conjunt mallorquinista.

Evidentment no són comparables les declaracions, però no deixa de ser casual que justament aquesta setmana, divendres, ha fet dos anys de l'explosiu episodi de Vilafranca del Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.