Esports

Alta participació de socis en el vot de la moció de censura

Barça

En quatre hores, més d'un 10 per cent dels 118.528 socis convocats han votat la moció de censura, el mínim que calia per validar els resultats. Les taules electorals tancaran a les 21h.
Durant aquests primeres hores ha han votat Sandro Rosell, el vicepresident esportiu, Marc Ingla, l'entrenador, Pep Guardiola, i l'instigador de la moció, Oriol Giralt.

El president del Barça, Joan Laporta, ho ha fet a les 11.30h envoltat de crits a favor i en contra. Quan el president blaugrana ha arribat a la taula electoral l'esperaven una a vintena de socis que l'han escridassat. Com a resposta, altres socis li han expressat el seu suport. Laporta, ha lamentat l'incident .

"Després del vot, hi haurà l'efecte que el barcelonisme tornarà a estar unit. Passa que sempre hi ha una minoria que té interès a erosionar-nos sistemàticament en tot allò que fem a la junta", ha denunciat.

La moció de censura necessita dos terços o més dels vots per triomfar i forçar el cessament de la directiva de Laporta i la convocatòria de noves eleccions, sempre que votin un 10 per cent dels socis (un mínim de 11.853 socis en relació al cens electoral), cosa que ja s'ha superat. A les 13h, ja havien votat 15.184 persones, un 11% dels socis convocats.

Més votants que el 1998
El president de la mesa del vot de censura, l'advocat David Moner, ha informat que la participació en el referèndum de moció de censura contra la junta de Joan Laporta, a les tres hores d'haver-se obert les urnes, és superior a la que va registrar el mateix procés fa deu anys.

A les 12h havien votat 9.616 socis, una mica més que el 1998, quan a la mateixa hora van votar 9.520 associats.

En la primera intervenció de Moner davant els mitjans, el president de la mesa ha fet una estimació de vot particular en preveure que avui s'acostaran a votar al Camp Nou entre 25.000 i 30.000 socis del Barça.

Ha explicat que els impulsors del vot de censura han aconseguit 80 interventors a les 120 meses, mentre que la junta té un representant a cadascuna, a més del president de la mateixa que és un membre de l'entitat.

Respecte al capítol d'incidències, Moner ha apuntat que un soci ha volgut dipositar el vot a l'urna, quan aquesta condició només la pot exercir el president de la taula. El soci en qüestió no ha atès a les explicacions i ha marxat sense votar.

La mesa del vot de censura també ha hagut de tractar qüestions menors com persones, especialment dones, que havien canviat el color del seu pentinat i no coincidia amb el del carnet d'identitat, document imprescindible per exercir el vot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.