Esports

Guardiola pronostica "molts gols" al partit amb el Valladolid i anima el públic a anar al Camp Nou

Lliga BBVA

Poc donat a fer crides a l’afició, o això va dir quan va agafar les regnes de l’equip, Pep Guardiola va instar ahir el públic blaugrana a anar al Camp Nou. No una vegada ni dues ni tres, sinó quatre en la mitja hora escassa que va durar la seva presència davant els mitjans. El tècnic va pronosticar “molts gols” i “un bon espectacle” en el duel d’avui contra el Valladolid i va entrar en el debat sobre l’escassa assistència al Camp Nou. Sense perdre el somriure, tot sigui dit, va mostrar obertament la preocupació que regna al club blaugrana en aquest tema.

Guardiola va mostrar-se convençut que, a la llarga, “l’afició tornarà a omplir l’estadi”, però no amaga que li agradaria veure les grades molt més poblades. “Amb més gent hauríem guanyat dimecres el Basilea”, va arribar a dir, en una declaració fàcilment malinterpretable que va sorprendre més d’un.

“La gent va menys al cinema, a sopar fora i es compra menys cotxes; i això també ens afecta”, va assegurar el de Santpedor, que no amaga que “rivals poc atractius o alguns horaris” tampoc no ajuden.

No obstant, demana que l’equip faci un primer pas: “No ens queda una altra opció que seguir insistint en els nostres valors, fer les coses bé i intentar realitzar un futbol atractiu. Hem de fer que la gent, ja sigui al Camp Nou o des de casa, s’ho passi bé. A la llarga s’animarà a venir”.

Guardiola reconeix que li agradaria que els partits es juguessin “a la tarda”, però va apuntar en broma que això se li ha de demanar “al senyor Roures”, referint-se al màxim responsable de MediaPro. “Les hores són les que són”, va afegir després, ja amb un posat més seriós.

Oblidar l’accident de dimecres a la Champions i tornar a la dinàmica guanyadora és l’objectiu. “Veig bé el vestidor, estava una mica tocat després de l’empat, però el Basilea és passat i ja tenim ganes de tornar a guanyar”. Per fer-ho, el tècnic haurà de trobar solucions a la baixa d’Iniesta, que l’obligarà a retocar la zona ofensiva. “No em preocupa: tinc recursos més que suficients”. Hleb o Henry, als quals va defensar de les crítiques, sonen com a possibles recanvis del manxec.

No està gaire preocupat, el tècnic. “Viurem sense Iniesta i Abidal”, una absència a la qual també va donar una “gran importància”. “Si algú espera –va incidir– que busqui la més mínima excusa en les lesions, s’equivoca de persona”.

A peu, amb bicicleta...
Guardiola, que després de la sessió matinal d’avui donarà la llista de convocats, retornarà probablement la titularitat a Alves, Eto’o i Messi. Sylvinho també podria entrar a l’onze.

“Sincerament no espero una gran entrada”, va reconèixer Guardiola. Un problema de difícil solució i una polèmica latent. I és que l’endemà que Laporta assegurés que la poca assistència és causada per la crisi econòmica, l’horari televisiu i els problemes d’aparcament, l’Associació per la Promoció del Transport Públic, juntament amb altres entitats, van emetre un comunicat en què titllen de “poc contrastades” les paraules del president, ja que no fan referència a “cap estudi sobre accessibilitat”.

Els firmants plantegen la creació del títol de transport T-Futbol i animen el Barça a fomentar també l’ús de la bicicleta, el caminar i el “cotxe compartit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.