Opinió

Parlem de solidaritat

El voluntariat és tan important perquè no només implica donar temps, sinó oferir caliu, proximitat i empatia

El voluntariat és una magnífica manera de fer pinya amb la comunitat i aportar un granet de sorra per millorar la vida de les persones. Especialment aquí, a les comarques gironines, on la tradició de col·laborar en projectes socials està ben arrelada. Hi ha un munt d’entitats i associacions que cada dia treballen per donar un cop de mà a qui més ho necessita, ja sigui acompanyant gent gran, ajudant joves en situacions complicades o donant suport a persones nouvingudes. I en tot això, els voluntaris són una peça clau.

El que fa que el voluntariat sigui tan important és que no només implica donar temps, sinó també oferir caliu, proximitat i empatia. A més, les tasques que pot fer un voluntari són molt variades: des d’ajudar en feines d’organització fins a estar en contacte directe amb les persones que necessiten suport. Això fa que tothom pugui trobar el seu lloc, independentment de l’edat o l’experiència prèvia.

A casa nostra hi ha entitats que ofereixen oportunitats de voluntariat per a tota mena de persones i necessitats. Aquestes organitzacions treballen en camps molt diversos, com protecció civil, l’atenció a la gent gran, el suport a persones amb dificultats de subsistència o la integració social de persones immigrades. Els voluntaris fan possible que aquestes iniciatives arribin més lluny i siguin més efectives, perquè la seva ajuda permet oferir una atenció més completa.

Ser voluntari no només és beneficiós per a la gent a qui s’ajuda, sinó també per a qui ho practica. Participar en aquestes activitats ajuda a desenvolupar habilitats com el treball en equip, la comunicació o l’empatia, i a conèixer persones amb qui compartir valors. També és una oportunitat fantàstica per sentir-se part d’una comunitat més gran i compromesa amb causes socials.

El voluntariat és molt més que donar un cop de mà. És una manera de construir una societat més inclusiva i solidària. Gràcies a l’esforç de voluntaris, moltes persones que passen moments difícils poden sentir-se més acompanyades i reconegudes. I al final tots hi sortim guanyant, perquè tot això fa que la nostra comunitat sigui un lloc millor per viure-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia