Política

El tripartit fa pinya davant el debat d'infraestructures

Carod i Saura preparen amb Montilla, Nadal i Castells la sessió al Parlament

El govern tripartit ha fet pinya davant el debat avui de les infraestructures al Parlament, que es preveu molt delicat pel fet que el desgavell s’acumula en quatre infraestructures i que hi compareixeran personalment el president d’Endesa, Manuel Pizarro, i el de Red Eléctrica, Luis Atienza. L’un pròxim al PP i l’altre vinculat al govern del PSOE i proposat en el seu moment per l’aleshores ministre José Montilla. L’ara president català és conscient que la suma d’elements és molt delicada i per tant va convocar els consellers Joaquim Nadal i Antoni Castells a una reunió ahir al matí per preparar el debat.

La importància del moment la demostra també que a la cimera hi van acabar assistint el vicepresident Josep-Lluís Carod i el conseller Joan Saura, els màxims representants d’ERC i d’ICV a l’executiu, cosa que no estava inicialment prevista. Després de la reunió Montilla va tornar de vacances a Granada, a l’espera que avui Carod rellevi Saura com a president en funcions.

Compromís de cohesió
De la trobada en va sortir el compromís d’actuar de forma cohesionada perquè el govern surti airós d’una sessió parlamentària que es preveu excepcional. El govern observa amb especial prevenció la intervenció que pugui fer Pizarro, i és tanta l’expectació que ahir circulaven rumors sobre si, a banda d’atacar Red Eléctrica, aquest podria aportar alguna dada contra el govern català o contra l’Ajuntament de Barcelona. En tot cas, el president d’Endesa no compareix a petició del Parlament sinó que va demanar ell mateix explicar-se davant el legislatiu català. El tripartit vol que tant Pizarro com Atienza expliquin les causes de l’apagada i portin sota el braç propostes d’inversió per a Catalunya.

Mentre el govern travessa aquest moment delicat, amb problemes a Renfe, les elèctriques, l’aeroport i autopistes, l’oposició tendeix a endurir la seva oposició. CiU no descarta forçar la creació d’una comissió d’investigació parlamentària, cosa que fins ara desestimava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona