Política

Zapatero i Rajoy ultimen el segon cara a cara

Eleccions 9 de març

PSOE i PP ultimen tots els detalls per al segon duel televisiu dels seus candidats a les eleccions generals de diumenge vinent.

Conscients de la repercussió que tindrà, després que tretze milions d'espectadors van seguir dilluns passat el primer cara a cara arreu de l'Estat, no volen deixar res a la improvisació.
Tot i que tots dos partits esperen que es puguin escoltar algunes propostes concretes de futur, no es preveuen grans canvis d'estratègia en els seus discursos.

Així doncs, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy s'han reservat les hores prèvies al debat per preparar a fons la cita. Repassar fitxes, memoritzar dades i analitzar arguments amb els seus col·laboradors omple la seva agenda d'aquest dilluns, en què deixen de banda els mítings i els actes públics.

El candidat socialista, segons fonts del seu partit, afronta el debat amb tranquil·litat, però sense confiar-se, i mantindrà la mateixa estratègia que dilluns passat en el fons i la forma, ja que considera que qui ha d'arriscar més és Rajoy.

No obstant, preveu incloure dades noves, perquè els ciutadans que van seguir el primer debat i vegin el segon no escoltin exactament els mateixos arguments i exemples. Tot dependrà, però, de l'actitud que mantingui Rajoy.

Per la seva banda, el cap de llista del PP ha subratllat aquesta setmana que mantindrà també la mateixa estratègia i parlarà dels "problemes reals" dels espanyols.

Els col·laboradors de Rajoy han assegurat que el líder del PP obligarà el president del govern a parlar, encara que no vulgui, d'assumptes com l'economia i la immigració.

L'horari previst és el mateix que el de dilluns passat. Començarà poc després de les deu de la nit i també s'estructurarà en cinc blocs temàtics, d'una durada de quinze minuts cadascun. Els temes que es posaran sobre la taula seran l'economia i l'ocupació, les polítiques socials, la política exterior i de seguretat, la política institucional i els reptes de futur.

La periodista Olga Viza serà qui moderarà el debat, rellevant Manuel Campo Vidal. Aquesta vegada Zapatero s'asseurà a l'esquerra del moderador i, segons el que va quedar fixat per sorteig, serà ell qui començarà el torn en tots els blocs i Rajoy qui tancarà el debat.

El senyal que oferirà l'Acadèmia de Televisió també es podrà veure i escoltar per les televisions i ràdios de més de 55 països d'Europa, el nord d'Àfrica i el Pròxim Orient a través de la Unió Europea de Radiodifusió. En aquesta ocasió, a més, intèrprets del Congrés permetran oferir el debat per a sords.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.