Política

Castells: "És evident que els pressupostos de l'Estat estan vinculats amb el finançament"

"El model de finançament es reflecteix en els pressupostos generals de l'Estat, per tant és evident que hi ha una vinculació". Així de clar s'ha mostrat el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en les seves primeres declaracions després de les setmanes de silenci de les vacances.

En una entrevista al programa El món a Rac 1, Castells ha rebutjat, però, plantejar-se la possibilitat que el PSC hagi de votar contra els pressupostos de Rodríguez Zapatero. "El que hem de fer és treballar perquè hi hagi un bon finançament i que quan arribi l'hora de votar els pressupostos no tinguem dubtes perquè seran uns pressupostos que ja reflectiran el nou sistema financer", ha matisat.

Minuts abans, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i president d'ICV, Joan Saura, anunciava a TV3 que la seva formació –que té un diputat al Congrés– votarà contra els pressupostos si no hi ha acord pel finançament. A més de no acceptar aquesta possibilitat, Castells també ha rebutjat, explícitament, donar valor al pacte entre Saura i la vicepresidenta espanyola María Teresa Fernández de la Vega, que establia un marge de tres mesos per a la negociació.

"El senyor Saura no va fer aquest pacte com a conseller sinó com a president d'un partit. El conseller que s'encarrega d'aquestes qüestions sóc jo, i jo no he pactat res", ha sentenciat. I ha insistit que l'acord ha d'arribar "al més aviat possible" per poder-lo incloure en els pressupostos estatals.

Conciliador amb Zapatero
En un matí de declaracions creuades, Castells també ha hagut de respondre a les paraules que José Luis Rodríguez Zapatero ha pronunciat a Tele 5. Segons el president espanyol, "Montilla té raons per exigir reformar el sistema de finançament".

Pel conseller d'Economia, aquestes declaracions són una bona notícia. "Me n'alegro que admeti que tenim raons, tampoc cal que ens doni tota la raó, ja que estem en una negociació", ha valorat. Per Castells, el gest de Zapatero indica voluntat de fer "pedagogia de cara a aquells que neguen el pa i la sal a Catalunya". Amb aquestes observacions, el conseller comença el curs polític en un to conciliador amb el PSOE molt diferent de com va acabar l'anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC considera que el sobrecost del servei de neteja no es nota per enlloc

GIRONA
política

Fiscalia demana l’amnistia i retirar l’ordre de detenció de Puigdemont

barcelona
Política

Puigdemont insta Llarena a aplicar l’amnistia i a aixecar l’ordre de detenció

barcelona
política

Ja és oficial: cap candidat es vol presentar encara a la investidura

barcelona
judicial

La fiscalia demana l’amnistia per 46 policies investigats per l’1-O a Barcelona

barcelona
corea del nord

Putin i Kim firmen un tractat d’associació estratègica per defensar-se en cas d’agressió

barcelona
POLÍTICA

ERC recorda a l’Ajuntament que ha d’exigir el català als processos de selecció

Barcelona
unió europea

Hongria adopta un lema de Trump per a la seva presidència del Consell de la UE

barcelona
política

Aragonès i Rovira signen el manifest d’ERC a favor del relleu de Junqueras

barcelona