Política

Només el 59% catalans té decidit anar a votar, segons el CEO

Eleccions 9 de març

Només el 58,9% dels catalans té decidit anar a votar a les pròximes eleccions generals. Així, el 9 de març hi podria haver una abstenció molt més elevada que als comicis del 2004, on hi va haver una participació del 77%, segons indica un sondeig realitzat pel centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat.

Aquest sondeig, que ha estat elaborat a partir de 2.000 entrevistes realitzades entre el 21 i el 30 de gener, indica que Catalunya es troba immersa en un cicle de "baixa participació" electoral.

Mínim històric
L'enquesta del CEO reflecteix també un important descens de l'Índex de Satisfacció Política (ISP) fins al nivell més baix a què s'ha arribat en la història d'aquest organisme (juny del 2005). Se situa exactament en el -1,39, cosa que representa una pèrdua de -0,42 punts respecte a l'estudi fet el novembre del 2007. En percentatges, això suposa que els ciutadans "insatisfets" amb la política són el 63,4% (60,9% al novembre), enfront dels "satisfets", que són el 36,6% (39,1% al novembre).

El mateix sondeig indica que l'augment de la "insatisfacció" política és tant "conjuntural" com "estructural", i segons el director del CEO, Gabriel Colomé, es deu fonamentalment a motivacions econòmiques, ja que la majoria d'enquestats valora negativament la seva situació econòmica i té la percepció que ha empitjorat en l'últim any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.