Política

PSC i CiU obtenen un empat tècnic en intenció directa de vot, segons el CEO

Política

El PSC i CiU empatarien si les eleccions a la Generalitat es fessin ara, segons es desprèn del Baròmetre d'Opinió Política del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que s'ha fet públic aquest dijous.

Els resultats reflecteixen un empat tècnic entre els socialistes (21,6%) i la federació nacionalista (21,2%), tot i que en els dos casos la seva intenció directa de vot baixaria.

Pel que fa a la resta de formacions polítiques, ERC baixaria de l'11,3% que va aconseguir al baròmetre del mes de juny fins al 7,9%, mentre que ICV augmentaria un punt (de 6,1% a 7,1%), el PPC una mica més (de 4% a 5,2%) i C's baixaria de l'1,1% al 0,7%.

Quant a la intenció directa de vot per les eleccions generals, els resultats es mantenen força estables. El PSC també lidera aquest àmbit, amb un 30,4%, seguit de CiU (15,3%), PPC (8,2%), ERC (6,1%), ICV (4,7%) i C's (0,2%).

Pel que fa a la valoració de l'actuació de diversos líders polítics, el més ben valorat és Josep Antoni Duran i Lleida, que obté un 5,86 de mitjana. El segueixen José Montilla (5,39), Carme Chacón (5,38) i Artur Mas (5,33). No aproven Joan Herrera (4,95), Joan Ridao (4,87), Joan Saura (4,62), Josep-Lluís Carod-Rovira (3,95), Alícia Sánchez Camacho (3,19), Daniel Sirera (2,99) i Albert Rivera (2,81).


L'atur i l'economia, principals preocupacions
L'atur i la precarietat laboral són els principals problemes que tenen els catalans, segons es desprèn de l'enquesta del CEO. La manca de feina és vista com el principal problema pel 43,6% dels enquestats, un 12,8% més que al baròmetre del mes de juny. El funcionament de l'economia, tot i que augmenta gairebé un punt, passa a ser el segon problema, seguit per la immigració i l'accés a l'habitatge.

Cal destacar que un 64% dels enquestats valoren la situació econòmica de Catalunya i l'Estat espanyol com a dolenta o molt dolenta.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.