Política

El 29% dels catalans no saben dir quins partits formen el govern de la Generalitat

La majoria de la població catalana afirma que està "poc" informada de la gestió del govern de la Generalitat, segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). 

Aquesta manca d'informació es comprova amb algunes dades concretes del mateix estudi: el 21,5% dels enquestats no saben quins partits formen l'actual govern de la Generalitat, conegut popularment com a tripartit, i un 29,2% no n'encerta els noms quan intenta esmentar-los. El CEO conclou, davant d'aquesta dada, que a la població li interessa poc la política, tot i que la majoria dels enquestats es posicionen ideològicament i ho fan situant-se al centre, entre esquerra i dreta.

D'altra banda, l'atur i la precarietat laboral són els principals problemes de Catalunya, segons els ciutadans que han respost a l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) corresponent al 2008. El funcionament de l'economia i la immigració són el tercer i el quart problema més important, segons els enquestats.

L'any passat l'atur i el funcionament de l'economia eren la quarta i cinquena preocupació de la ciutadania.

L'enquesta del CEO també posa de manifest que un 54,1% dels enquestats han "aprovat" la gestió del govern tripartit davant el 34,2% que la desaprova. Aquesta dada d'aprovats és la mateixa de l'any passat, i només baixa la de desaprovats, que va ser d'un 37,6% el 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.