Política

Puigcercós reclama a Montilla que sigui "valent" i "s'arrisqui" en la negociació del finançament

"Valentia, coherència i parlar clar". Això ha demanat el president d'ERC, Joan Puigcercós, al president de la Generalitat, José Montilla, en la seva intervenció al Debat de Política General, per fer complir l'Estatut, especialment en matèria de finançament.

Puigcercós creu que Catalunya està en una "cruïlla" entre "continuar com fins ara, instal·lats en la lamentació", o bé que "d'una vegada per totes aquest país es faci respectar".

El líder republicà ha afegit el "risc" als valors catalans citats per Montilla en el seu discurs de dimarts, i l'ha instat a "arriscar" amb el finançament davant d'un govern espanyol que "no vol aplicar la llei" i "incompleix sistemàticament" l'Estatut.

Puigcercós, que ha recordat el passat de Montilla com a ministre espanyol i ha dit que això li dóna una visió de la situació en els "dos bàndols", ha volgut deixar clar que "els interessos dels ciutadans d'aquest país no sempre van d'acord amb els de l'Estat', i que "sovint són contradictoris". De fet, el líder republicà ha fet un discurs molt crític amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha carregat per la seva actuació davant de la crisi econòmica i pels incompliments respecte a l'Estatut. 'L'Estat espanyol no vol compartir res amb nosaltres, s'ha demostrat', ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.