Política

CiU i ERC demanen "valentia" a Montilla per negociar el finançament

Debat al Parlament

El president de la Generalitat, José Montilla, ha replicat en el seu torn a tots els grups parlamentaris en la sessió d'aquest dimecres, marcada per la definició del nou model de finançament i el desplegament de l'Estatut.

Aquest matí, ha sigut el torn de CiU, en què Mas ha demanat "unitat real" i no "formal" en la negociació del finançament a Madrid. El líder convergent també ha reclamat un acord per fixar una xifra, perquè cal anar "fins a les últimes conseqüències". En el seu torn de resposta, Montilla s'ha compromès a compartir amb CiU una xifra "quan arribi el moment".

Per la seva banda, Puigcercós ha coincidit amb CiU i ha demanat també que Montilla sigui "valent" i "s'arrisqui" en la negociació del finançament. El president català ha fet un gest de complicitat a Puigcercós en resposta a la intervenció del líder d'ERC. El president català ha confessat que troba a faltar Joan Puigcercós al govern. "Vaig tenir el plaer de compartir escó al Congrés i després seient amb vostè al govern i com a conseller lamento la seva marxa. He de dir que el trobo a faltar, amb tot el respecte per a (Jordi) Ausàs, que és un excel·lent conseller", ha dit Montilla.

Montilla ha tornat a reclamar al PP de Catalunya una de les peticions més reiterades pel cap de l'Executiu en els plens del Parlament: la retirada del recurs contra l'Estatut. Així mateix, ha afegit que, només d'aquesta manera, els populars catalans tindran un paper més "rellevant" a la política catalana.

El portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Jaume Bosch, ha opinat avui que estaria "justificat" retirar la llicència a l'empresa gestora de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, Anav, i, en cas de no resoldre's les incidències, ha reclamat plantejar-se el tancament de les centrals. En la seva rèplica, Montilla ha admès que l'actitud dels gestors i els propietaris de les centrals ha estat "bastant impresentable i irresponsable". "Espero que el CSN i el Ministeri prenguin les mesures adequades", ha assenyalat Montilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona