Política

La comunitat jueva assistirà finalment a l'acte institucional de l'Holocaust de la Generalitat

Representants de la comunitat jueva catalana assistiran finalment a l'acte institucional del Dia de l'Holocaust d'aquest dimarts organitzat per la direcció general de la Memòria Democràtica, que depèn de la conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores.

Aquesta decisió arriba després que representants de la comunitat jueva barcelonina s'entrevistessin ahir amb el president de la Generalitat, José Montilla, i després d'una trobada de to "cordial" que han mantingut entre ahir i avui amb el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, segons han explicat les mateixes fonts.

Així, queda tancada la polèmica de les últimes setmanes sobre l'organització de l'acte institucional de la Generalitat per commemorar l'Holocaust.

La comunitat jueva va denunciar que, després de l'ocupació militar israeliana a la franja de Gaza, la Generalitat havia introduït canvis en el programa oficial que s'havia acordat per commemorar l'Holocaust, cosa que va causar un gran malestar entre les comunitats israelites.

A aquesta situació, cal afegir la polèmica que va suscitar la presència de Saura a la manifestació del 10 de gener contra  l'ocupació de Gaza, en la qual alguns manifestants van corejar consignes a favor de l'organització terrorista Hamàs, i en què un encaputxat va exhibir una pistola, un fet que el conseller va definir com una "performance".

L'acte institucional d'aquesta tarda es farà al Palau de la Generalitat, i hi participaran representants de tots els col·lectius afectats per l'Holocaust: jueus, gitanos, homosexuals i deportats republicans, entre d'altres. També hi haurà una encesa simbòlica d'espelmes a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, que inicialment era l'únic acte al qual havia d'assistir la comunitat jueva barcelonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.