Política

Ridao creu que s'ha intentat "dimonitzar" Saura en el conflicte diplomàtic amb Israel

Politica

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, nega que la Generalitat s'hagi mantingut en "silenci" davant  el conflicte diplomàtic amb Israel dels últims dies, i afirma que sectors "hostils" al govern han intentat "dimonitzar" el conseller d'Interior, Joan Saura, per haver participat en la manifestació de Barcelona.

En una entrevista a l'ACN, Ridao recorda que l'últim acord formal del govern amb Israel es va signar el 1987, i que el que hi ha hagut en els últims mesos ha estat una relació de caràcter "institucional, protocol·lari, acadèmic i cultural". No obstant, afirma que fins que Israel no acati les resolucions de l'ONU, "no és el context més propici" per signar acords amb aquest Estat.

La carta obert de Schutz
Ridao ha fet aquestes manifestacions després de la polèmica suscitada per la presència de Saura a la manifestació per la pau a Gaza. L'ambaixador d'Israel, Rafael Schutz, va criticar aquest comportament i dilluns va fer pública una carta oberta al president de la Generalitat en què lamentava el "silenci" del govern davant els esdeveniments "antisemites" que, segons afirma, han tingut lloc a Catalunya.

Segons l'ambaixador, la presència de Saura a la manifestació contribueix a crear el clima propici perquè es produeixin "atacs" contra la comunitat jueva. No obstant, dimarts, després de parlar amb Montilla per telèfon, va declarar a la premsa que creia que el president de la Generalitat "entén" i "pren seriosament" les seves preocupacions.

No hi hagut silenci
El portaveu d'ERC al Congrés ha negat que hi hagi hagut "silenci" per part del govern de la Generalitat, i ha recordat que d'una banda, dimarts el president Montilla va confirmar la seva intenció de reunir-se amb l'ambaixador israelià, i de l'altra el vicepresident Carod es va posar en contacte amb el mateix ambaixador per dir-li que més enllà de la condemna enèrgica de l'acció a Gaza, la relació del govern amb Israel continuava essent "cordial i estreta".

Segons Ridao, la decisió de Saura d'assistir a la manifestació pot ser "dubtosa" i "probablement podria haver tingut altres opcions", però paral·lelament "hi ha hagut un intent de dimonitzar i perseguir" el conseller. "Sincerament crec que hi ha gent i una part dels mitjans de comunicació i alguns sectors hostils al govern de Catalunya que miren de treure punta a aquest episodi en definitiva per fer oposició o criticar el govern de forma totalment desproporcionada".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.