Política

Trias recolzaria una consulta independentista a Barcelona, però no sumaria

PSC i el PP fan majoria al consistori de la capital catalana per un escó, i refusaran la moció si es concreta

El president del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, es va mostrar ahir favorable a una eventual consulta popular sobre la independència de Catalunya, tot i que va matisar que no ha de ser el consistori qui promogui una iniciativa d’aquest tipus, sinó entitats cíviques com s’ha fet a Arenys de Munt. Trias se suma d’aquesta manera a l’opinió ja expressada pel seu homòleg d’ERC, Jordi Portabella, que dimecres va anunciar que donaria suport a una consulta.

De totes maneres, és evident que la petició no té possibilitats de prosperar, atès que el PSC i el PP tenen majoria a l’Ajuntament de la ciutat amb un escó de diferència. Socialistes i populars sumen 21 regidors, mentre que CiU, ERC i ICV arriben només a 20, i això sense que a hores d’ara estigui del tot clar si els ecosocialistes donarien suport a la moció.

El tercer tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes (PSC), es va oposar a la iniciativa, amb l’argument que “no és tasca d’un govern municipal” impulsar consultes populars com aquesta, tot i que considera “legítim” plantejar-les. En sentit similar, s’ha pronunciat el president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz.

Després del cas de Berga, on l’alcalde, Juli Gendrau (CiU), proposa el 13 de desembre com a data per a la consulta, també les Borges Blanques i Montblanc han anunciat que seguiran les passes de l’organitzada la setmana passada a Arenys de Munt. La idea ha estat rebutjada al Prat, on CiU s’ha abstingut, i a Gavà s’ha presentat, però sense possibilitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.