Política

Rajoy promet aigua per a tots però no cita l'Ebre

Eleccions 9 de Març

En termes futbolístics, es podria dir que ahir Mariano Rajoy va disputar un partit difícil i el va resoldre amb un empat. El candidat del PP jugava a casa -tenia un míting al País Valencià i un altre a Múrcia-, però no podia guanyar per golejada.
Jugava a casa perquè els populars tenen majoria a les dues comunitats, però per fer un hat trick havia de pronunciar la paraula màgica: transvasament de l'Ebre. I el problema és que a Catalunya i a l'Aragó li haurien estirat les orelles.

Per evitar-ho, Rajoy va aplicar la diplomàcia i va anunciar que l'aigua que sobri un cop s'hagi assegurat el cabal ecològic del Delta, "la que va al mar", anirà cap a Castelló, València, Alacant, Múrcia i Almeria.

En altres paraules, el que va fer Mariano Rajoy és comprometre's amb el vaixell insígnia del Pla Hidrològic Nacional sense citar-lo. D'això, de fer-ho constar en acta, ja se n'havia encarregat el president de la Generalitat valenciana en l'acte dels populars a Elx.

Francisco Camps va assenyalar que va ser un govern del PP el que va posar "la primera pedra" del transvasament de l'Ebre i que serà un altre executiu popular el que en posarà "la darrera".

Esprínter popular
Molts dels que ahir escoltaven Rajoy van pensar, per un moment, que en lloc d'un míting estaven seguint una etapa del Tour. Va ser quan el candidat popular va assegurar que cada dia veu més clara la meta, que li falta "un esprint" i que està convençut que guanyarà perquè té "el millor equip". "Sóc ciclista, veig la meta, allà hi ha l'esprint i tinc el millor equip que em prepararà aquest esprint, que sou vosaltres".

Rajoy vol transmetre confiança i en part ho està aconseguint, perquè a la caravana de periodistes que l'acompanya alguns el veuen més animat després del debat amb Zapatero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.