El govern de Roda estudia dur a fiscalia factures que CiU pagava a empleats durant el mandat passat

Creu que són sobresous, però els convergents diuen que són hores extres

L'executiu local, que va refusar ahir fer declaracions respecte d'això, ha posat el tema en mans d'un advocat, qui assessorà el govern sobre la conveniència o no de fer arribar aquest tema a l'òrgan fiscal. Després d'haver detectat l'existència d'aquestes factures, també s'està estudiant l'abast real d'aquesta pràctica, segons van explicar fonts de l'Ajuntament.

Pagaments «puntuals»

Per la seva banda, el regidor de CiU, Pere Virgili, tot i no conèixer de primera mà les factures que estudia denunciar l'actual executiu, va negar l'existència de cap tipus de sobresou durant la gestió municipal del mandat passat. «L'única cosa que es va fer van ser pagaments puntuals, i sobretot en època de festes locals, a treballadors que feien hores extres per instal·lar escenaris o penjar banderoles als carrers», va afirmar l'edil. Segons Virgili, aquesta és «una pràctica que l'actual govern ha estat aplicant també fins fa sis mesos».

Amb aquesta nova denúncia, ja serien dos els temes que l'executiu local (que està en minoria des de final de maig) hauria fet arribar a l'òrgan fiscal sobre la gestió de CiU al capdavant del consistori. Fa poc, l'executiu també va dur-hi el cas del museu de cotxes antics, on sospiten que es van cometre presumptes irregularitats en l'adjudicació de la redacció del projecte. Els convergents, per la seva banda, han criticat que els serveis jurídics per tramitar aquests casos es paguin amb recursos públics.

El govern actual també va denunciar la primavera de l'any passat el pagament d'un sobresou a través de dietes i quilometratge a l'interventor municipal des de l'any 2001.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.