Punt divers

La policia espanyola sol·licita 12 agents per quan l'aeroport de Lleida-Alguaire operi fora de l'Espai Schengen

La comissaria de la policia espanyola a Lleida ha sol·licitat disposar de 12 agents amb la previsió que properament l'aeroport de Lleida-Alguaire sigui declarat punt fronterer i pugui acollir vols fora de l'Espai Europeu Schengen. Segons el subdelegat del govern espanyol a la demarcació de Lleida, José Ángel Flores, "està tot preparat per donar els serveis que siguin necessaris perquè l'aeroport sigui un èxit". Actualment 21 agents de la Guàrdia Civil, en torns rotatius, ja efectuen tasques de vigilància de l'espai aeri, i tres funcionaris de l'Estat ofereixen el servei de registre d'entrada als estrangers que viatgen des de París o Milà i necessiten aquest tràmit.

La funció de la policia de l'Estat espanyol a l'aeroport de Lleida se centrarà bàsicament en el control de les fronteres exteriors, quan operi fora de l'Espai Schengen. L'Estat també haurà d'aportar els funcionaris necessaris quan comencin els vols de mercaderies. El comissari principal del cos a Lleida, José Antonio Morales, ha assegurat que "hi ha el personal necessari, i fins tot, quan s'incorporin la resta d'efectius, n'hi haurà més dels que es necessiten". Les dades s'han donat en el marc de la presa de possessió del segon comissari de Lleida, Juan Manuel Riesco. El subdelegat de l'Estat ha destacat el paper que ha desenvolupat al capdavant de la brigada d'estrangeria. Ara Riesco assumeix la coordinació de totes les brigades operatives. El nou comissari ha explicat que entre els seus objectius hi ha la millora dels rendiments de la comissaria de Lleida, "complint el pla estratègic i institucional i millorant la coordinació interna i també amb la resta de cossos i forces de seguretat". Juan Manuel Riesco va ingressar al Cos General de la Policia espanyola l'any 1973 i va ser destinat a Barcelona. El 1979 va ser destinat a Lleida, on va dur a terme tasques operatives a la brigada de policia judicial. L'any 1987 va ser nomenat cap del grup de delinqüència especialitzada de la policia judicial i l'any 2004 cap de la brigada d'estrangeria i documentació de Lleida. Ara s'ha promocionat a l'escala superior de la categoria de comissari, després d'haver superat el procés selectiu i haver aconseguit el destí de Lleida com a segon comissari i cap de la Unitat de Coordinació Operativa Provincial (UCOP).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.