Successos

Hospitalitzen un dels nens intoxicats per clor

El menor, de 9 anys, estava ahir en observació a l'hospital Parc Taulí de Sabadell

Un dels menors que van resultar intoxicats per clor diumenge mentre es banyaven a la piscina del càmping L'Euga, de Ripoll, estava ingressat ahir en observació a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. El nen, de 9 anys i veí de la capital vallesana, té antecedents per bronquitis. Tot i que el seu estat no era greu, va ser traslladat en helicòpter fins al centre sanitari. La seva hospitalització es va dur a terme sobretot com a mesura preventiva, atesos els seus antecedents, si bé estava estable.

En total, abans-d'ahir van quedar intoxicades lleument 18 persones, de les quals 17 eren menors i una, adulta. Alguns dels símptomes que presentaven els afectats eren nàusees, marejos i irritació a les vies respiratòries. Els serveis d'emergències van rebre l'avís de l'incident a tres quarts de dues del migdia. El càmping on es banyaven i on es van originar els fets està situat a tocar de la carretera N-151. Fins allí s'hi van desplaçar sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat, els caps de la junta local de sanitat de la capital del Ripollès, diversos sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els responsables del manteniment de la piscina. Vuit dels menors van ser traslladats a l'hospital de Campdevànol i la resta van ser atesos al centre d'atenció primària (CAP) de Ripoll. Tots van tenir una intoxicació de caràcter lleu, van ser tractats amb oxigen i corticoides, i tan sols unes hores més tard ja van rebre l'alta mèdica. L'únic infant que va patir un perjudici una mica més important va ser el menor que havia tingut bronquitis feia poc. No obstant això, el seu pronòstic també era considerat lleu i tampoc va quedar hospitalitzat diumenge a Ripoll, si bé amb posterioritat es va optar per extremar el seu control mèdic.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va explicar el dia dels fets que la piscina del càmping va quedar precintada com a mesura preventiva. Els Mossos van avançar que ahir estava previst que els tècnics fessin una inspecció de la instal·lació per tal de detectar per què es va produir l'accident. Segons les primeres hipòtesis, s'hauria originat una avaria en el dispensador de clor, hauria tingut lloc una fuita d'aquest element, i per aquest motiu els nivells de producte que es van registrar eren més elevats del que és habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia