Programació La 2

Dissabte, 2 desembre de 2023
06.40
Las recetas de Julie
Val Thorens
La Julie és a la Vallée des Belleville, que té tres valls amb els seus centres turístics: Saint-Martin, Les Menuires i Val-Thorens.
Documentals
Durada: 45'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.30
RTVE responde
L'últim diumenge de cada mes, María Escario, la Defensora de l'Audiència de RTVE, passa comptes de les queixes, els suggeriments i les reclamacions rebuts durant l'últim mes. En cada programa, els responsables, els directius i els professionals de RTVE escolten les opinions dels ciutadans i les ciutadanes i responen a les seves queixes al plató.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE A-5. Temporada 2023-2024. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
¡Qué animal!
Bosque quemado
El programa s'interessa per les zones forestals que han estat devastades per les flames, amb l'objectiu de conèixer què passa amb la vida animal que és víctima d'un incendi. Per això, Evelyn Segura es desplaça fins a la Sierra de la Culebra, a la província de Zamora, que l'any 2022 va patir dos dels pitjors incendis dels últims temps.
Documentals
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.35
Para todos La 2
Montse Elías parla de l'envelliment i de la regeneració dels espais urbans. A continuació, mostra la iniciativa Okayso. A més, el programa ofereix els consells de Patricia Ramírez per no sobrecarregar de tasques els nens, i Fernando Valladares mostra el projecte Objetivo de Desarrollo Interior.
Altres
Durada: 30'
11.05
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per aconseguir-ho, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 15'
11.20
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
11.50
Mi cole es rural
CRA Araboga, Castellón
Lliurament que mostra el sistema educatiu del CRA Araboga de Castelló.
Documentals
Durada: 20'
12.10
350.000 paladas
De Carrapatelo a Oporto
Els remers continuen Duero avall, ja en terres portugueses. A la presa de Carrapatelo, una de les més grans del món i la més alta d'Europa, es proposen el repte de passar-la sense desembarcar. Tot seguit, a mesura que s'acosten a Porto, augmenta l'onatge que produeixen les embarcacions i la inestabilitat del K2.
Documentals
Durada: 40'
12.50
Viajar en tren
Alemania: Eisleben-Érfurt-Eisenach
L'equip surt del castell d'Oranienbaum per fer un viatge fins a Eisenach, seu de la indústria de l'automòbil.
Documentals
Durada: 25'
13.15
Jara y sedal
¿Qué hacemos con el jabalí?
Ja no només es poden veure senglars al camp, la ciutat també és el seu hàbitat. En aquest lliurament, científics, caçadors i ramaders ofereixen les claus per a aquest gran problema.
Altres
Durada: 30'
13.45
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
14.35
El hombre y la tierra: fauna ibérica
El lobo
Capítol que explica la situació del llop i la seva relació amb els humans.
Documentals
Durada: 30'
15.05
El hombre y la tierra: fauna ibérica
El cazador social
El llop és un depredador que viu i actua en grups perfectament jerarquitzats. Quatre anys d'estudi i filmació d'una bandada de llops permeten observar-ne les pautes extremament delicades de conducta social.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i miren de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Cebras, una vida a la carrera i Babuinos: una sociedad muy jerarquizada
Documentals
Durada: 100'
18.00
Sorteo UEFA Euro 2024
Menys de 200 dies abans del partit inaugural de l'Eurocopa 2024, avui es coneixen els sis grups que conformaran el torneig. Espanya es troba en el primer bombo, el dels caps de sèrie i l'amfitriona, que és Alemanya. En aquest mateix bombo hi ha Portugal, la qual ha tocat l'excel·lència en la fase de classificació, amb ple de victòries i amb el hàndicap de jugar en un grup de sis equips. Des de l'Elbphilharmonie d'Hamburg.
Esports
Durada: 55'
18.55
¡Qué animal!
Vida subterránea
El programa visita les províncies d'Almeria, Màlaga i Barcelona per cercar les espècies més sorprenents que hi ha sota terra, com el proteu, un amfibi d'uns 20 centímetres de longitud que pot viure 100 anys.
Documentals
Durada: 25'
19.20
Reduce tu huella
Sobrevolando el Tajo
Adela Úcar continua investigant la frontera entre Espanya i Portugal. Aquesta vegada, visita la reserva del Tajo Internacional, el primer parc natural compartit per dos països, per conèixer-ne tot el patrimoni natural, especialment les aus que habiten la zona.
Altres
Durada: 60'
20.20
Los Bolena. Una familia escandalosa
Deseo
Ana Bolena s'ha convertit en una veritable bellesa que aconsegueix captivar Enric VIII.
Documentals
Durada: 45'
21.05
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Toledo
Capítol que mostra totes les civilitzacions que van ocupar Espanya, les quals van deixar les seves empremtes a Toledo.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El cine de La 2: La vida de los demás
Quatre històries quotidianes de l'Iran contemporani, variants de temes crucials, com ara la moralitat i la pena de mort, que comprometen la llibertat individual sota un règim despòtic. El Heshmat, un home de família senzill i agradable, se sent atrapat en la rutina; el Pouya acaba de començar el servei militar i està intentant sol·licitar un passaport i fer realitat el seu somni d'anar-se'n de l'Iran per viure a l'estranger amb la seva xicota; el Javad, un soldat que està de permís, vol demanar matrimoni a la seva xicota; el Bahram i la Zaman són una parella agradable de mitjana edat que viu al camp criant abelles.
Pel·lícules
Durada: 145'
00.25
La noche temática
Inclou La reina del sol i Documérica: retrato del desencanto
Documentals
Durada: 120'
02.25
Hecho a medida
Treball sobre el repte de la inclusió de la discapacitat en el glamurós món de la moda. Un total de 17 models amb discapacitats diverses, 14 modistes d'alta costura i diversos aprenents i voluntaris munten una desfilada solidària a París per reivindicar i visibilitzar un altre tipus de bellesa.
Altres
Durada: 60'
03.25
Documenta2
Inclou Lucy Worsley investiga: Las cazas de brujas: Les bruixes tenen una història llarga, sinistra i molt real. Fa 400 anys, milers de dones corrents van ser torturades i executades durant la caça de bruixes. Lucy Worsley descobreix qui eren aquestes dones i per què van ser assassinades.
Documentals
Durada: 58'
04.23
Documenta2
Inclou Lucy Worsley investiga: La peste negra: Capítol que mostra com va canviar la pesta negra la Gran Bretanya. Per fer-ho, Lucy Worsley examina la ciència més recent i explora com l'enorme nombre de morts va afectar les creences religioses, l'estructura de classes, la feina i les dones.
Documentals
Durada: 54'
05.17
Documenta2
Inclou Lucy Worsley investiga: Los príncipes de la torre: Estiu de 1483, la Torre de Londres. Dos nens es converteixen en víctimes d'un dels crims no resolts més cèlebres de la història britànica. La nació està sumida en la Guerra de les Dues Roses. El rei ha mort i el seu fill de 12 anys està a punt de ser coronat. No obstant això, segons explica la història, ell i el seu germà petit són assassinats als seus llits.
Documentals
Durada: 48'