Programació La 2

Dilluns, 15 abril de 2024
06.30
That's English
Nivel Básico A2.1
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Básico A2.1
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Página 2
Mariana Enríquez
Òscar López se cita amb la reina actual de la literatura de terror, Mariana Enríquez, per parlar d'Un lugar soleado para gente sombría.
Altres
Durada: 35'
08.00
El Picasso español
Treball que se centra en la vinculació de l'artista amb les ciutats i els municipis espanyols que van marcar el seu desenvolupament com a artista durant els primers anys. Gràcies a experts i acadèmics, el documental mostra com va ser el pas del pintor per Màlaga, la Corunya, Madrid i Barcelona.
Documentals
Durada: 55'
08.55
El escarabajo verde
Germinar el olvido
El programa es desplaça a Lleida i Barcelona per analitzar com es treballa en la recuperació de les plantes oblidades i parlar sobre l'ús tradicional i actual que es dona a les fruites i hortalisses.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Las cotizaciones de las prácticas no remuneradas
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
El mar arábigo
Los carnívoros del arrecife de coral
A nou milles de la costa d'Oman, un tauró zebra rastreja el fons de l'oceà a la recerca de crustacis, mentre una rajada gegant amenaçadora sura a prop. Aviat es fa de dia i sorgeixen nous assassins, des de peixos escorpí tòxics fins a estrelles de mar amb espines.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
12.10
Mañanas de cine: La furia de los vikingos
Harald, el rei dels vikings, mor durant una batalla contra els britans. Un dels seus dos fills, Eron, queda fora de perill, mentre que l'altre, Erik, és adoptat per Alicia, la reina de Britànnia. Vint anys després, Eron encapçala l'ofensiva vikinga i Erik, la flota reial de Britànnia. Tots dos desconeixen la seva veritable història.
Pel·lícules
Durada: 90'
13.40
Grandes viajes ferroviarios continentales
De Estocolmo al Círculo Polar Ártico
Michael Portillo s'embarca en un viatge pintoresc de mil milles amb tren des de la capital sueca, Estocolm, fins a Abisko, a l'extrem nord del cercle polar àrtic.
Documentals
Durada: 65'
14.45
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Frontera entre civilización y barbarie
Miquel Silvestre recorre la ribera del riu Panj, a la frontera amb l'Afganistan, per conèixer els contrastos més extrems de dos mons.
Documentals
Durada: 35'
15.20
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Niñas libres de Tayikistán
Després de moltes dificultats, Miquel Silvestre arriba a Khorog, la capital de la regió autònoma de Gorno-Badakhxan, on viu el poble iranià del Pamir, de religió xiïta ismaïlita.
Documentals
Durada: 25'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La soledad del leopardo i Supervivientes de la naturaleza: Atracción animal: Els animals de l'Àfrica mostren una diversitat increïble: una quantitat innombrable d'espècies han evolucionat en formes, colors i grandàries infinites. Alhora, han desenvolupat les seves pròpies estratègies per buscar parella i reproduir-se.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou Un planeta espectacular: Auroras boreales: Un equip intrèpid s'embarca en una missió arriscada a -40 ºC per capturar l'extraordinària bellesa de les aurores boreals, unes cortines ondulants immenses de llums multicolors que s'estenen al llarg de centenars de quilòmetres.
Documentals
Durada: 55'
19.00
Se ha escrito un crimen
El lado oscuro de la puerta
Poc després que una editora acusa un novel·lista d'haver-la segrestat fa onze anys, aquest apareix mort al seu hotel. L'antiga segrestada es converteix aleshores en la principal sospitosa.
Sèries
Durada: 45'
19.45
Se ha escrito un crimen
Asesinato entre amigos
El dia abans d'anunciar quin dels sis actors d'una telecomèdia de molt d'èxit sobre un grup d'amics serà acomiadat, la productora del programa apareix assassinada amb un tret al cap.
Sèries
Durada: 40'
20.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
20.35
Las recetas de Julie
Pascua de chocolate
Les festes de la Pasqua són sinònim de xocolata. La Julie convida a fer una ruta de la xocolata per França.
Documentals
Durada: 55'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Días de cine clásico: Aeropuerto
Malgrat un temporal de neu terrible, l'aeroport Lincoln continua obert, i el personal de les línies aèries Trans Global es prepara per al pròxim vol amb destinació a Roma. Un viatge que serà molt perillós, ja que entre els passatgers s'hi han colat un polissó i un home amb un maletí misteriós.
Pel·lícules
Durada: 135'
00.15
Juanito Valderrama, la voz que ilustró un siglo
El documental fa un recorregut cronològic i emocional per la vida de l'artista Juanito Valderrama, nascut a Torredelcampo, a Jaén. Un cantaor fet a si mateix, que va aconseguir grans èxits gràcies al virtuosisme de la seva veu i a una personalitat que el van fer molt popular. El projecte compta amb la participació especial de la seva família directa: els seus cinc fills i la seva dona i companya artística, Dolores Abril. A més, 49 entrevistats han col·laborat en aquest homenatge audiovisual i han compartit les seves vivències i els seus llaços d'unió amb Juanito Valderrama.
Documentals
Durada: 60'
01.15
Metrópolis
Daniel Steegmann Mangrané
Espai de cultura que s'ha convertit en un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 30'
01.45
Conciertos de Radio 3
Depedro. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.15
Casos abiertos de la historia
Un disparo en una noche estrellada
Vincent van Gogh ha estat un dels artistes més importants de la història de la humanitat. El pintor sempre va viure i va treballar a la frontera entre la genialitat i la bogeria, la qual el va dur al suïcidi. Aquesta és la tesi oficial dels experts des de fa més de cent anys, però el guanyador del Premi Pulitzer i biògraf de l'artista Steven Naifeh la contradiu.
Documentals
Durada: 55'
03.10
Planeta azul
Litorales marinos
Les costes de tot el planeta constitueixen un element clau per a la supervivència de molts animals. Són els hàbitats oceànics més dinàmics. El repte al litoral marí és sobreviure als canvis constants, que moltes vegades són extrems.
Documentals
Durada: 50'
04.00
Supersentidos: fuerzas especiales
Cuerpos de élite
En plena natura, alguns animals estan més ben equipats per a la lluita que altres. La supervivència exigeix un avantatge, una habilitat o un talent especial. Aquests talents extraordinaris que atorga la natura configuren els cossos d'elit del regne animal.
Documentals
Durada: 45'
04.45
El mar arábigo
El legado de una tortuga
Les diferents espècies de tortugues marines lluiten per transmetre el seu llegat. Per fer-ho, milers d'elles es reuneixen a la península aràbiga, en una de les zones protectores més importants del món.
Documentals
Durada: 45'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'