Programació La 2

Dijous, 22 agost de 2024
06.05
Arqueomanía
Urbanismo y arqueología
El programa aprofundeix en la difícil relació entre desenvolupament urbà i protecció del patrimoni arqueològic.
Documentals
Durada: 25'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.30
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
08.00
Vida sobre las rocas
A l'últim parc nacional d'Europa, a Guadarrama, hi habita una puixant colònia de bocs. L'espai assisteix a les seves impressionants baralles, als seus divertits festejos i a la seva sexualitat incorrecta. A més, el programa observa com creixen i moren uns dels mascles més grans de l'espècie.
Documentals
Durada: 45'
08.45
Pueblo de Dios
Transilvania, fidelidad en la adversidad
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.15
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 35'
09.50
Escala humana
La obra de un pueblo
Si hi ha un exemple que constati que la unió fa la força, aquest és el de la construcció d'edificis i habitatges en comunitat. Cooperatives, centres autogestionats, pobles sencers edificats a partir de l'esforç dels habitants.
Documentals
Durada: 30'
10.20
Arqueomanía
Bajo el Mediterráneo
El mar Mediterrani és, per densitat històrica, el que més naufragis acull sota les seves aigües. El programa fa una aproximació a l'arqueologia subaquàtica a través de dues restes de naufragi.
Documentals
Durada: 30'
10.50
Documenta2
Inclou El pueblo sobre las nubes
Documentals
Durada: 55'
11.45
Al filo de lo imposible
Al filo, agua
Amb aquest capítol monogràfic, que té com a nexe comú les vivències de l'equip al medi aquàtic, el programa vol compartir alguns dels millors moments que s'han viscut en les diferents aventures.
Documentals
Durada: 25'
12.10
Las rutas D'Ambrosio
Valladolid: tierra de pioneros
El Gonzalo es desplaça fins a Valladolid per conèixer els pioners que han fet d'aquesta terra la seva inspiració més gran i que estan revolucionant la gastronomia castellana.
Documentals
Durada: 60'
13.10
Mañanas de cine: La verdadera historia de Jesse Ja
Quan acaba la guerra civil americana, els germans Frank i Jesse James intenten trobar feina. Tanmateix, els resulta molt difícil, per la qual cosa decideixen aconseguir diners com sigui.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.45
Vuelta Ciclista a España
Sisena etapa, de 185,5 quilòmetres. Després d'un cinquè dia marcat pels velocistes i la seva destresa en l'esprint, la muntanya torna a fer acte de presència per segona vegada en aquesta edició. La jornada comença a Jerez de la Frontera, Cadis. És en aquest inici i en la part intermèdia on es concentra la duresa, en un terreny complicat cap amunt en l'ascensió al port del Boyar, de primera categoria. Diverses pujades de tercera categoria prepararan les cames per a l'ascensió final cap a Yunquera, província de Màlaga. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 80'
16.05
Grandes documentales
Inclou Namibia, la vida en la arena i La playa, la vida salvaje alrededor de la sombrilla
Documentals
Durada: 105'
17.50
Documenta2
Inclou En el mar, una inmersión en el conocimiento
Documentals
Durada: 55'
18.45
El Paraíso de las Señoras
La Marta sobreviu a l'accident i aconsegueix sortir del cotxe per demanar ajuda, però cau per un barranc i queda malferida. Més tard, el Vittorio i l'Umberto troben el cotxe estavellat i la busquen sense descans.
Sèries
Durada: 40'
19.25
El Paraíso de las Señoras
La Marta passa un temps a l'hospital abans de tornar a casa, on l'esperen el seu germà i l'Adelaide, que ja està al corrent de tot i sent llàstima pel Luca, el qual es dona per desaparegut.
Sèries
Durada: 35'
20.00
¡Cómo nos reímos! Xpress
Cómicas
Programa que repassa breument la trajectòria dels millors humoristes d'Espanya.
Altres
Durada: 20'
20.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
20.35
Diario de un nómada. Ruta España
Orense
Miquel Silvestre fa un viatge amb moto per diferents llocs d'Espanya, que, en aquesta ocasió, el porta fins a Ourense.
Documentals
Durada: 25'
21.00
Diario de un nómada. Ruta España
Torremolinos (I)
Primer lliurament dedicat a la ruta de Miquel Silveste per Torremolinos.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
¡Cómo nos reímos!
Playback
La música és una font inesgotable de paròdia i humor. En aquest capítol, el programa proposa la millor llista de reproducció de l'humor: els èxits més sonats d'ahir, avui i sempre amb ritme, però aquesta vegada per fer plorar del riure mentre es canta i es balla. En aquest lliurament, es visualitza l'artista en acció, però la seva veu pot ser una imitació de Martes y Trece, Julio Sabala i Cruz y Raya. Així mateix, en aquest malabarisme de ritmes tot és possible. Pot ser que es vegi Michael Jackson amb un timbre molt semblant al de José Mota, també Shakira i Rihanna movent-se a cop de bastonades de La Blasa, i finalment Carlos Baute demanant perdó per cobrar comissions en un banc.
Altres
Durada: 60'
23.00
¡Cómo nos reímos!
Juerga flamenca
El programa dedica un capítol al flamenc, en què busseja pel Fons Documental d'RTVE per recuperar imatges en blanc i negre en què apareixen mestres de l'humor i la comèdia, com Emilio El Moro, Raúl de Andrés i Fernando Esteso.
Altres
Durada: 60'
00.00
LateXou con Marc Giró
Marc Giró disserta sobre la vida amb el seu humor àcid i conversa, des del sofà, amb tres convidats de l'escena cultural i social. Amb Giró, es descobreixen els plans de futur dels entrevistats, les seves anècdotes més divertides i el seu costat més informal, que es mostra quan participen en els diferents jocs que ell proposa.
Altres
Durada: 70'
01.10
Pel·lícula: Voiceless, el genocidio silenciado
El 1993, el president de Burundi és assassinat i una onada de violència ètnica inunda el país. Anys més tard, Lievin Manisha, un dels supervivents de la massacre, intenta guarir les seves ferides personals i denunciar la situació del seu poble, i per això dona a conèixer al món la veritable realitat del seu país.
Pel·lícules
Durada: 100'
02.50
Festivales de verano
59ª Jazzaldia: John Scofield & Dave Holland. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 75'
04.05
Documenta2
Inclou El futuro de la mente
Documentals
Durada: 55'
05.00
Las rutas D'Ambrosio
Donostialdea: un mundo en miniatura
El Gonzalo es desplaça fins a la meca de la gastronomia, Sant Sebastià, que compta amb una cuina que fusiona un receptari tradicional amb les innovacions dutes des de l'estranger.
Documentals
Durada: 55'
05.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'