Societat

crònica

Martina Puigverd cuina a Barcelona

Martina Puigverd ha estat considerada per la Guia Michelin la millor cuinera jove de l’Estat 2024. Ha après de la seva mare, Fina Puigdevall, la primera xef del restaurant Les Cols d’Olot, que té dues estrelles de la prestigiosa guia i un munt de distincions més. La Martina, que dia a dia treballa a la cuina de Les Cols, està fent una col·laboració amb el restaurant de Barcelona Veraz, dintre de l’hotel The Barcelona Edition. És un local espectacular que ja només d’entrar et deixa bocabadat per una barra de bar i una prestatgeria amb licors i destil·lats que puja fins al sostre. Puigvert ja fa uns mesos que col·labora amb el Veraz i ho continuarà fent, com a mínim, fins a finals del 2025.

És bo de saber, perquè si algú vol degustar alguns dels plats que cuina a Les Cols pot anar a aquest local al costat del mercat de Santa Caterina i tastar-ne uns quants. Aquest divendres, amb el xef executiu de The Barcelona Edition, Pedro Tassarolo, va presentar el menú de tardor, que es podrà degustar a partir del proper dia 14. De proximitat, amb productes de temporada i com els que fan a Les Cols. Tant que, el mateix divendres, la Martina va baixar d’Olot amb uns ceps collits a casa seva que es van incorporar immediatament al segon plat.

Al Veraz, hi ha dos menús fets per la jove xef, un de quatre plats (que costa 50 euros sense la beguda) i un altre de sis plats que en costa 70. El menú amb maridatge de vins en costa 115. Diuen al The Barcelona Edition, un hotel amb restaurant, bar i cocteleria dels considerats de “luxe silenciós”, que gran part dels clients que van a tastar aquestes delícies són de Barcelona, molts dels quals, després, pugen a la Garrotxa. En aquest menú de tardor destaquen una carxofa en flor amb menta, un ou del dia amb bolets cuinats i crus (aquí és on, divendres, hi havia, cru, el cep d’Olot), truita de riu amb pernil de gla i, de postres, un plat que es diu paisatge volcànic que és un moniato cruixent fet com si fos crema catalana (cremada) amb ratafia, fajol i flors. No s’ho pensin dues vegades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia