Societat

L'Ajuntament de Barcelona tanca l'expedient informatiu sobre l'apagada elèctrica sense establir les causes de l'accident

Constata que la informació aportada per ambdues companyies és contradictòria i no permet determinar amb exactitud la causa l'accident

L'Ajuntament de Barcelona ha tancat l'expedient informatiu sobre l'apagada elèctrica i l'ha traslladat a la Generalitat perquè, si s'escau, s'imposin les sancions corresponents als responsables pels greus danys causats a la ciutat.
L'expedient ha atès els informes dels fets que han facilitat les companyies implicades, Fecsa Endesa i Red Eléctrica Española, així com les seves al·legacions, i ha constatat que la informació aportada per ambdues companyies és contradictòria i que no permet determinar amb exactitud la causa o causes de l'accident.

Reacció de Montilla
El president de la Generalitat, José Montilla, ha manifestat que quan es coneguin les conclusions dels expedients per l'apagada el Govern actuarà amb "tota la contundència necessària en funció de les conclusions de l'expedient".

El president ha assegurat que "una de les principals responsabilitats d'un govern és garantir el subministrament elèctric a tota la població" i ha recordat que aquest estiu es va viure a Barcelona "un episodi lamentable", en referència a l'apagada del juliol.

360.000 euros
A l'expedient apareix desglossat el que ha costat l'apagada a l'Ajuntament de Barcelona. Els danys causats al consistori durant l'apagada elèctrica de l'estiu pugen a més de 360.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.