Societat

La Generalitat obre a Endesa i REE els expedients sancionadors per l'apagada de juliol

La direcció general d'Energia de la Generalitat ha comunicat a les companyies Fecsa-Endesa i Red Eléctrica de España (REE) la incoació d'un expedient sancionador per l'apagada que hi va haver a Barcelona entre el 23 i el 25 del mes de juliol passat.

El govern català ha recordat que "la llei elèctrica preveu sancions de fins a 30 milions d'euros per aquest tipus d'infraccions".

Període d'al·legacions
Ara s'obre el període d'al·legacions de les dues empreses, que podran presentar la seva defensa i les proves que considerin oportunes per justificar el que va passar.

Ni Endesa ni REE han reconegut mai la seva responsabilitat en l'apagada que va deixar sense llum 320.000 abonats el passat 23 de juliol i les dues companyies s'han culpat mútuament d'allò succeït.
Ara les empreses tenen 15 dies hàbils per presentar les seves al·legacions i, segons que han explicat fonts de la conselleria d'Economia, l'expedient ha de tancar-se abans d'un any.

Quan l'expedient es tanqui, l'administració catalana decidirà si és procedent aplicar sancions per la responsabilitat de les dues companyies.

L'apagada va començar en la subestació de Collblanc, amb la caiguda d'un cable elèctric d'Endesa sobre instal·lacions de REE, que va coincidir amb l'incendi de la subestació de Maragall, també propietat de REE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.