Societat

L'Ajuntament de Sant Cugat obre el primer expedient sancionador contra el malbaratament de l'aigua

Medi Ambient

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha obert el primer expedient sancionador per malbaratament d'aigua per omplir una piscina amb aigua potable, en compliment del decret de la Generalitat que prohibeix regar jardins i omplir piscines per la sequera que viu Catalunya.
La primera tinenta d'alcalde de Medi Ambient de Sant Cugat, Marta Subirà, ha declarat a Ràdio Sant Cugat que l'avís s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració ciutadana. "A través d'una denúncia d'un veí se'ns va notificar que hi havia un edifici acabat de construir, però que encara no hi viuen els propietaris, que estava omplint una piscina", afirma Subirà. Segons la primera tinenta d'alcalde, tot seguit s'hi va enviar la policia, es va comprovar la denúncia i es va obrir l'expedient.

Ara, l'ajuntament ha fet arribar l'expedient a l'entitat metropolitana de medi ambient, que determinarà quina és la sanció corresponent, que pot arribar fins als 3.000 euros en funció de la mida de la piscina. En concret, i segons Subirà, "hem notificat el cas a l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient, que ens ha dit que el cas es convertirà, probablement, en la primera sanció".

Avui és el primer dia que els 33 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona poden començar a multar els ciutadans, empreses o institucions que utilitzin aigua de boca per regar jardins, rentar cotxes o omplir piscines, amb multes que, segons la gravetat, oscil·len entre els 50 i els 3.000 euros.

Els Mossos d'Esquadra i el personal municipal dels diferents ajuntaments metropolitans s'encarregaran de supervisar el compliment d'aquestes mesures, amb les quals es pretén controlar el mal ús d'aquest escàs recurs a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.