Societat

Festival dels Castellers de Vilafranca

Fantàstic! Els Castellers de Vilafranca van convertir ahir Sitges en plaça de gamma extra en descarregar, d’una tacada i amb una autoritat impressionant, el 4 de 9 amb l’agulla i la torre de 9. Paral·lelament a Girona, els Minyons de Terrassa van carregar el seu segon 2 de 9 de l’any.

Que els Castellers de Vilafranca han arribat a final de temporada en un estat de gràcia absoluta es va tornar a confirmar ahir al Cap de la Vila de Sitges, un escenari recollit, amb caliu, on els verds van oferir un espectacle de castellística d’altíssima escola. El gran repte era el 4 de 9 amb l’agulla, un castell que la colla havia carregat per Sant Fèlix i que, en vigílies de la diada de Tots Sants, era crucial completar. Van tirar-lo d’entrada, amb una convicció impressionant i un folre ben compactat, la qual cosa va facilitar l’execució del quatre i la rúbrica, excel·lent, de l’agulla. Una autèntica obra mestra, el castell més valuós que s’ha pogut veure enguany, que els verds van acompanyar de la sisena torre de 9 de la temporada, un rècord sense cap precedent.

Eufòrics, els vilafranquins van acabar el recital amb el 3 de 9 i el pilar de 7. I dijous? El 3 de 9 amb l’agulla –tot i que encara li falta rodatge– figura en el programa.

Mentrestant, a la gironina plaça del Vi als Minyons de Terrassa se’ls escapava el 2 de 9 quan ja en celebraven la victòria total. Hauria estat el primer descarregat de la temporada, i hauria superat el que havien carregat per Sant Fèlix. Llàstima. Però, a diferència d’aquell, la veritat és que ahir els terrassencs van arribar a controlar el castell, fins al punt que els va caure quan la canalla ja era a terra i quan la feina del tronc semblava resolta; però un imprevist als pisos inferiors va ensorrar l’estructura. Els Minyons, que abans de començar ja havien descartat el 5 de 9, van arrodonir una gran actuació amb un magnífic 3 de 9 i el 4 de 9 folrats.

Sants i Mataró
A un altre nivell, la jornada d’ahir també va servir per constatar que els Castellers de Sants –3 de 8 de postal– estan entusiasmats amb la possibilitat imminent de reptar la glòria i per veure com els Capgrossos de Mataró, tot i plantar un altre 5 de 8 i el primer pilar de 6 del curs, punxaven amb un 3 de 9 que van desmuntar cos cops. Dijous ambdues colles seran a Vilafranca, i atenció, perquè els borinots hi podrien intentar el primer 3 de 9 del seu historial, mentre que els mataronins buscaran la tripleta. Qui en dóna més?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala
societat

Punts lila i una línia de bus nocturn gratuït a la festa major

Lleida
salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà