Societat

Desconvocada la vaga dels treballadors del Bicing

La convocatòria del 10 d'abril, anulada després d'arribar a un acord que inclou millores salarials

CGT ha desconvocat la vaga prevista per al 10 d'abril entre els treballadors de la plantilla del Bicing, el servei públic de lloguer de bicicletes de l'ajuntament de Barcelona, després d'arribar a un acord amb l'empresa Delfin Group, que inclou una sèrie de millores salarials.

Després d'una mediació en la conselleria de Treball, CGT ha anul·lat aquesta mobilització, convocada en protesta per la males condicions laborals en les quals, segons el seu parer, es troben els treballadors del Bicing, després d'aconseguir la subrogació de tota la plantilla per part de l'empresa que es quedi amb el servei de Bicing.

Garantia de l'alcalde
L'alcalde, Jordi Hereu, va assegurar fa uns dies que el consistori garantiria les condicions laborals adequades per a la plantilla del Bicing i que s'elaboraria un informe per determinar si hi havia irregularitats.

El Bicing està gestionat per la societat municipal B:SM, atorgat per concurs a l'empresa Clear Channel, que al seu torn el té subcontractat a Delfin Group. L'acord signat avui recull, ha explicat CGT, que en l'empresa que es munti ara des de Delfin Group per realitzar el servei del Bicing els treballadors conservaran l'antiguitat que haguessin generat, i que a més només es podrà contractar personal aliè per cobrir el de plantilla o per a feines esporàdiques especialitzades.

A més, es negociarà un conveni d'empresa a partir de l'1 de maig del 2008, la negociació del qual es tancarà el 15 de setembre. Mentrestant, als treballadors se'ls aplicarà una pujada salarial, a partir de l'1 de maig, a càrrec de les noves taules salarials que s'acordin en el conveni i se'ls abonarà la diferència salarial quan es tanqui el conveni al setembre amb retroactivitat de l'1 de maig.

Els treballadors, mitjançant el Comitè d'Empresa, podran fer propostes al conveni i una vegada acordat aquest amb l'empresa i prèvia celebració d'assemblees, se sotmetrà a referèndum. L'empresa, que segons CGT incomplia fins ara la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, l'Estatut dels Treballadors i la LOLS, es compromet ara a complir-los íntegrament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.