Societat

La Universitat de Lleida i la de Girona se sumen a les ocupacions per demanar la congelació del pla Bolonya

Pla Bolonya

Els estudiants de les universitats de Lleida (UdL) i Girona (UdG) han decidit unir-se a la resta dels estudiants catalans per exigir la paralització de la implantació de l'espai europeu d'ensenyament superior (EEES), el pla Bolonya.

Els universitaris de Lleida han explicat que el curs passat van celebrar un referèndum en què un 94.56% dels vots emesos demanaven la congelació del pla de Bolonya. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans recorda que el rector "va ignorar completament la voluntat dels estudiants i no va fer cas de les protestes i mobilitzacions que hi va haver entorn de la UdL". Per aquest motiu, els estudiants asseguren que ara s'han "vist obligats a pressionar d'una manera més contundent" la comunitat universitària i "exigir el que ja es va expressar el curs passat al referèndum, la paralització de l'EEES, i l'obertura d'un procés de debat real i amb els mecanismes necessaris sobre el futur de la universitat pública".

Manifestacions a Girona
Per la seva banda, els estudiants de la Universitat de Girona han convocat un manifestació per la ciutat aquest dimarts a les 19.00 per protestar en contra del pla. Un cop acabada la manifestació, els universitaris han anunciat que ocuparan la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG. El representant dels estudiants ha volgut deixar clar que el que pretenen fer és una ocupació, no una tancada, ja que les classes se seguiran fent amb normalitat i les persones que hi vulguin anar seran lliures de fer-ho.

Durant aquesta ocupació, igual que s'ha fet en moltes altres universitats de Barcelona, s'aprofitarà per a realitzar xerrades i conferències sobre què és el pla Bolonya i quines repercussions té en el pla d'estudis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.