Els Mossos abaten tres gossos salvatges quan atacaven, per segon cop, una granja de xais de l'Urgell

Els agents van disparar davant la perillositat dels animals, que se'ls encaraven

L'episodi no és gens habitual. L'Urgell i les altres comarques del pla de Lleida tenen una alta concentració de granges, però és molt rara la presència d'animals salvatges que puguin posar en perill el bestiar. Més comuns són aquests episodis a les comarques de muntanya, on el bestiar campa en territoris més amplis i encara s'hi troben algunes espècies de depredadors i rapinyaires que poden atacar ovelles, vaques o cavalls.

A Anglesola, però, aquests tres gossos en estat salvatge ja van assaltar la granja d'ovelles la setmana passada, on van matar dotzenes de xais i en van deixar d'altres de molt malferits, segons el ramader de l'explotació. Dimarts van voler tornar al lloc on havien trobat un botí tan esplèndid, però aquest cop van ser descoberts per l'amo de la granja, que va alertar la policia. Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, en arribar a la granja els tres gossos intrusos es van mostrar molt agressius i, davant la impossibilitat de capturar-los per altres mitjans sense prendre mal, els agents van disparar contra els animals amb l'arma reglamentària.

Els Mossos investiguen ara la procedència dels animals per interposar una denúncia contra els seus propietaris per l'abandó i pels danys perpetrats pels gossos. La policia creu que ja feia un cert temps que estaven abandonats i afamats, cosa que explicaria l'assalt a la granja d'ovelles i el seu comportament agressiu cap a l'home.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES