Societat

Els Bombers realitzen 500 sortides a causa del vent

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme 497 sortides relacionades amb el vent des de les deu del vespre d'aquest divendres fins a les nou del matí d'aquest dissabte. Gran part d'elles s'han fet a les comarques de les demarcacions de Barcelona, Girona i Tarragona.

En gran part dels casos han estat per retirar arbres o branques caigudes, o altres elements que han caigut a la via pública, com uralites o cartells. Sis carreteres catalanes estan afectades pel vent, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). Mentrestant, continua activada la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) pel risc de forts vents.

A Girona, s'han portat a terme 74 actuacions; 160 a la regió d'emergències Metropolitana Nord; 171 a la Metropolitana Sud; 13 actuacions a la regió Centre; 75 al Camp de Tarragona; quatre a les Terres de l'Ebre i cinc a Ponent.

Els Bombers de la Generalitat han destacat en un comunicat un servei que han dut a terme a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), al voltant de les sis d'aquest matí. Hi ha caigut un arbre a sobre d'una casa, al número 49 del carrer Valls del municipi. Arran d'aquest accident, ha quedat malmès el forjat de la casa, dues bigues i el sostre. Els serveis sanitaris han hagut d'atendre una senyora que ha resultat ferida lleu.

D'altra banda, a Vila-seca, al voltant de les vuit del matí, ha caigut una grua a sobre d'una casa del carrer Mossèn Lluís Batlle i ha obligat a desallotjar quatre persones de d'immoble.

Segons ha informat la companyia elèctrica Fecsa-Endesa hi ha 40.000 abonats arreu del país que al voltant de les deu del matí estan sense subministrament elèctric.

D'altra banda, segons el SCT, han restringit l'accés a la sortida 2 de l'autopista AP-7 als camions. Així mateix hi ha puntualment algunes vies que presenten incidències a causa d'obstacles a la calçada.

Sis carreteres afectades pel vent
Sis carreteres catalanes es troben afectades el matí d'aquest dissabte a causa de les fortes ventades que hi ha arreu de Catalunya, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). Poc després de les deu del matí, hi ha tres carreteres afectades per obstacles a la via. La carretera B-22 està tallada des del voltant de les nou entre els quilòmetres 1,5 i 2, en sentit oest, a l'alçada del Prat de Llobregat. Els vehicles que circulen s'han de desviar per la C-31.

També per un obstacle a la via està tallada la C-17 en sentit sud, entre els quilòmetres 25 i 26, a l'alçada de la Garriga. En aquest cas, l'obstacle és un arbre que ha caigut a la carretera. Aquesta carretera està tallada des de poc després d'un quart de vuit.

La carretera N-240 està tallada entre els quilòmetres 15 i 16 en ambdós sentits a l'alçada de Vallmoll des del voltant de les nou del matí per un obstacle a la via.

Hi ha circulació intensa a l'AP-7 entre el quilòmetre 0 i el 3 en sentit nord a causa del vent. Està restringida la circulació de camions a la sortida dos de l'autopista, a l'alçada de la Jonquera (Alt Empordà). A la C-58, els vehicles també circulen amb intensitat a causa d'un obstacle a la via. Concretament, entre els quilòmetres 26,50 i 27. El vent ha obligat a tallar el carril dret de la carretera a l'alçada de Viladecavalls. També hi ha retencions en ambdós sentits a l'a GIV-5324 a l'alçada de Brunyola (Selva) arran de la caiguda d'un arbre, entre els quilòmetres 0 i 1.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.