Osona/Ripollès

Osona Cuina torna a convocar el Dijous Llarder a Vic amb renovades complicitats

Osona Terra s’estrena en la festa amb una carpa per exposar els seus productes.

  • VÍDEO: 183415

“Qui no espera, cada any, poder anar a Plaça a celebrar el Dijous Llarder?”. Amb aquesta pregunta, Anna Erra, regidora de Comerç i Turisme, va voler il·lustrar “l’arrelament” que ha aconseguit aquesta festa, que un any més liderarà el col·lectiu Osona Cuina i que, després de viure alguns alts i baixos, avui ha esdevingut “un referent a tot Catalunya”, va sentenciar Erra durant la roda de premsa de presentació.

El Dijous Llarder arriba amb un format consolidat, però també algunes novetats. La foto de la festa tornaran a ser els dos porcs –enguany Porc Ral d’Avinyó– que aquesta nit s’han començat a rostir al mig de la plaça Major. Avui al matí i fins a mitja tarda, se serviran entrepans de botifarra, botifarra negra, llom i del mateix porc rostit.

Enguany el Dijous Llarder compta amb nous i vells companys de viatge. D’una banda, s’estrena la implicació d’Osona Terra, que disposarà d’una carpa per exposar els seus productes. És una mostra més de “l’apropament” que estan mantenint els dos col·lectius, va reconèixer Gemma Prat, portaveu d’Osona Terra. D’altra banda, la festa recupera la implicació de la IGP Llonganissa de Vic, que a banda de comptar també amb un estand a la plaça Major, reeditarà, a les 12 del migdia al Temple Romà, el lliurament de la Llonganissa d’Or.

També en la línia de recuperar la presència i difusió de la festa entre els infants
–com ja s’havia fet en antigues edicions– s’ha programat un taller de botifarres, durant el mateix matí, a càrrec del xarcuter Santi Masallera, de Ca la Teresona i Teresona XXI, un dels nous membres d’Osona Cuina. Per escollir la seixantena d’infants que hi tindran cabuda es va fer un sorteig entre les diferents escoles interessades, i el col·legi guanyador ha estat el Pare Coll. A més, per publicitar la festa s’ha comptat amb nens i nenes de Primària de diferents escoles de Vic, més una de Centelles, els dibuixos dels quals il·lustren els cartells que aquests dies ja pengen pels carrers de la ciutat i la comarca.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.