Vallès Oriental

Alumnes de Batxillerat de Figaró i Tagamanent es queden sense poder pujar a l’autobús de l’ESO

El Consell Comarcal espera que en els propers dies ja puguin fer servir la ruta que va a la Garriga

Una desena d’alumnes de Batxillerat de Figaró i Tagamanent no poden fer servir, per ara, el bus escolar que trasllada els estudiants d’ESO d’aquests municipis als instituts de la Garriga.

Molts dels joves afectats es van trobar que dilluns quan van anar a buscar l’autobús no els van deixar entrar perquè no eren a la llista d’usuaris, tot i que l’autobús tenia places lliures suficients.

Abans de l’estiu, l’anterior govern de Figaró va anunciar un acord perquè els alumnes del poble que fan ensenyaments postobligatoris –Batxillerat o cicles formatius– als centres de la Garriga poguessin fer servir l’autobús escolar de l’ESO pagant una quota i sempre que hi hagués places lliures. Era una reclamació històrica de pares i consistori perquè, a més, els horaris són coincidents. “Hi cabíem tots, a l’autobús, perquè hi havia places lliures”, explica Júlia Garcia, estudiant de primer de Batxillerat al Vil·la Romana, una de les afectades. El seu germà, que fa primer d’ESO, sí que va poder pujar al bus. “Tens un fill que té autobús i un altre que, fent el mateix horari i anant al mateix institut, no”, lamenta Jaume Font, de Tagamanent, un dels pares afectats. Ell, a més, denuncia el doble greuge per als veïns de Tagamanent, també quan fan ESO, perquè l’autobús surt de Figaró i ells han de baixar pels seus propis mitjans fins aquí.

“Pensàvem que estava solucionat i ens hem trobat que no”, admet la nova alcaldessa, Maite Carrillo (Figaró Progrés). El problema ha estat que “el Consell Comarcal [que gestiona el transport escolar a la comarca] no té encara clar quines places té lliures”. L’Ajuntament va enviar dimarts un escrit a l’organisme comarcal demanant que s’apliqui l’acord. “Espero que ho puguem tenir resolt el més aviat possible i esperem que el curs vinent pugui funcionar des del primer dia i no passi com aquest any”, diu.

COTXES I TREN

A partir de la negativa de poder pujar a l’autobús, dilluns i tota la setmana els pares s’han hagut d’organitzar per portar i recollir els alumnes de classe o bé anar i tornar amb tren, tot i que aquests horaris no s’adapten a l’inici i final de les classes. El tren per baixar surt cap a les 7 del matí i els alumnes han d’esperar mitja hora a la porta dels centres. Per tornar, el tren surt cap a 2/4 de 4, una hora després del final de les classes.

Segons el Consell Comarcal, amb les dades de dimecres, hi ha 38 alumnes d’ESO de Figaró i Tagamanent que tenen plaça a l’autobús. La recollida es fa amb un vehicle gran i, per tant, hi haurà una dotzena de places lliures per als estudiants de Batxillerat. Aquest organisme comunicarà ara a l’Ajuntament el nombre de places disponibles i la quota que hauran de pagar els pares. Seran els ajuntaments, qui les hauran de repartir entre els alumnes de Batxillerat interessats. Carrillo ha explicat que, des de l’Ajuntament, faran una crida a les famílies interessades per formalitzar la inscripció al servei.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós