MERITXELL ROIGÉ.

Regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tortosa

«Tortosa mai haurà vist tantes obres al mateix temps»

La regidora d'Urbanisme diu que el 2009 hi haurà un punt d'inflexió

Al juny farà dos anys que va accedir a la regidoria d'Urbanisme. Com va el fet d'haver de dirigir una de les àrees més importants, sense tenir experiència prèvia a l'Ajuntament?
–«És una situació complexa. Urbanisme és una àrea amb molts fronts oberts i molta pressió, amb projectes que tenen una limitació de temps, com el pla integral del nucli antic (Pincat) o el fons estatal d'inversió local. No es treballa amb la tranquil·litat que caldria, però la part positiva és que molta feina es veu a curt i mitjà termini. És molt gratificant començar un carrer i després passejar-te per les obres, quan estan acabades. A l'Ajuntament hi ha altres feines més desagraïdes, que no es veuen tant.»
–Fins a quin punt serà important aquest 2009, des del punt de vista de l'urbanisme?
–«Ens trobem en un moment crucial i estratègic. A més de les obres de l'Ajuntament, també hi ha les que impulsen les altres administracions, i les que fem conjuntament amb Roquetes a través de la mancomunitat, com la carretera de Jesús. A més de les obres que farà l'Estat a la façana fluvial i al pont del tren; la Diputació a la carretera de Roquetes; la URV amb l'inici de les obres del campus, i la Generalitat al nucli històric, cal sumar-hi les que farà l'Ajuntament. Sobretot, amb el Pincat i el fons estatal d'inversió local. Però també al mercat de Ferreries i amb la urbanització dels portals de ciutat, que ens permetran tenir noves indústries al costat de l'autovia de l'Aldea. Tortosa mai haurà vist tantes obres en marxa, al mateix temps, com durant aquest 2009. Per tant, demanem una mica de paciència als veïns per les molèsties que puguem causar. A Tortosa no estàvem acostumats a tantes obres.»
–Quina obra li fa una il·lusió especial?
–«N'hi ha una de la qual es parla poc, però que és molt important. Es tracta de la urbanització de l'antic escorxador, que permetrà acabar de rehabilitar els pavellons i fer visitables unes instal·lacions representatives a Tortosa i al conjunt del país. L'objectiu és instal·lar-hi un complex cultural molt potent, i que siga un centre modernista de referència.»
–Enguany podran començar les obres dels aparcaments i de les piscines noves?
–«Els arquitectes ja estan redactant el projecte executiu de les piscines, que començaran enguany. També han de començar durant el 2009 les obres dels pàrquings a les places del Rastre, del Carrilet i de l'estadi, tot i que els tràmits són més llargs.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona