Economia

Serna assegura que la continuïtat de Nissan és una qüestio de "voluntat i no de competitivitat"

Economia

La consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, ha assegurat avui que la situació a la planta de Nissan a Barcelona "no és un problema de costos" i ha reclamat a la multinacional japonesa un pla industrial. Segons Serna, l'empresa tindrà el suport de la Generalitat per al futur si presenta un pla per produir nous cotxes a Catalunya. A més ha afegit que "la continuïtat de l'empresa Nissan a Catalunya és una qüestió de voluntat i no de competitivitat".

Per altra banda, la direcció de Nissan ha anunciat avui que entre octubre i desembre d'aquest any pararà una setmana la producció de la seva planta de la Zona Franca de Barcelona per tal de reduir excedents i adequar la fabricació a la caiguda de demanda del mercat.

La companyia, que aquesta setmana presentarà oficialment un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 1.680 treballadors de la seva fàbrica de Barcelona, preveu també reduir la producció de les seves dues línies de fabricació de tot terrenys i furgonetes durant vuit setmanes fins a final d'any. La multinacional japonesa portarà a terme una mesura similar a la seva planta de Sunderland (Gran Bretanya).

 

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.