Economia

CCOO adverteix d'una "emergència social" en el sector de l'automoció

La Federació Minerometal·lúrgica de CCOO de Catalunya ha advertit avui de l'"emergència social" que viu el sector de l'automoció i ha qualificat d'"irresponsable" l'actitud del Govern davant de la situació. Els responsables de la federació han exigit l'aplicació de "mesures socials i industrials".

CCOO de Catalunya ha organitzat avui a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) una assemblea amb els representants sindicals de més de 600 empreses auxiliars que es podrien veure afectades pels expedients de regulació a les plantes catalanes de Seat i Nissan.

Després de la trobada, el secretari de la Federació Minerometal·lúrgica, Vicenç Rocosa, ha afirmat que la situació actual "té un greu risc de destrucció de llocs de treball, de manera que es necessiten mesures socials i industrials per part del Govern de la Generalitat".

Rocosa ha afirmat que la Generalitat "s'ha limitat a fer gestos i no està fent res en política industrial davant d'una crisi que afecta 20.000 treballadors de Seat i Nissan i 60.000 de les empreses proveïdores".

Ha manifestat la seva "indignació" per l'incompliment de compromisos per part de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa, com la creació d'una taula sectorial de l'automoció. Rocosa també ha reclamat a la Conselleria de Treball que sigui "bel·ligerant" davant d'expedients com el de Nissan.

La Federació Minerometal·lúrgica de CCOO de Catalunya ha reclamat a Seat i a Nissan la presentació de plans industrials de futur. "Sense aquests projectes industrials, els expedients de regulació d'ocupació són xecs en blanc per a les empreses. Per aquesta raó, si no hi ha plans de futur, és impossible emprendre una negociació dels aspectes socials", ha apuntat Rocosa.

El sindicat ha alertat que la crisi en el sector ja ha motivat la destrucció de 3.000 llocs de treball a Catalunya, sobretot de caràcter temporal. Segons Rocosa, també s'ha detectat un descens d'entre el 40 i el 60% en la producció de les principals empreses.

CCOO de Catalunya ha anunciat que les cúpules dels principals sindicats de Catalunya estan mantenint contactes per a l'organització d'una mobilització unitària a Catalunya en defensa de la indústria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona