Política

El govern destinarà 466 milions a ajudar el sector de l'automoció

El govern ha aprovat aquest dimarts destinar 465,8 milions d'euros a donar suport al sector de l'automoció a través d'una sèrie de mesures complementàries al Pla Integral d'Automoció impulsat pel govern espanyol. El 72% de l'aportació aprovada està destinada a la indústria auxiliar i de components, que és, segons ha dit el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, "la majoritària a Catalunya". Durant la roda de premsa posterior a la reunió del consell de govern, el conseller ha assegurat que "Seat i Nissan tenen garantida la seva continuïtat a Catalunya" com també està garantida "la fabricació de dos nous models".

L'objectiu d'aquestes mesures és dotar de capital circulant les pimes del sector, garantir els plans d'inversió dels fabricants i incrementar les possibilitats de fabricació de nous models a Catalunya.

Un dels objectius de les mesures, segons ha dit Huguet, és ajudar les empreses "a migrar cap a sectors alternatius com l'aeronàutica o les tecnologies mèdiques".

Huguet ha reconegut que a Europa la indústria de l'automoció "mai tornarà a ser el que ha estat", ja que es tendeix cap a la fabricació i potenciació del cotxes verds i sostenibles. Amb tot, pel conseller i portaveu del govern, a Catalunya el sector es "recuperarà i quedarà consolidat" però a partir d'ara cada cop més "cap a la fabricació de cotxes híbrids i elèctrics".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El PSC guanyaria les eleccions, amb un empat tècnic entre Junts+ i ERC

barcelona
Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles