Economia

El preu dels aliments bàsics puja un 7,9%, mentre la inflació ho fa un 4,2%

Consum

L'encariment dels aliments bàsics i de l'energia ha estat superior a la inflació general en el període 2002-2007, segons un informe sobre la conjuntura econòmica publicat per Caixa Catalunya.
L'increment dels preus dels aliments bàsics i de l'energia ha augmentat un 7,9% al desembre respecte a l'any passat, 4,7 punts més que a l'agost i 3,7 punts per damunt de la variació general de l'IPC.

La taxa interanual de creixement de l'IPC va arribar al 4,2% al desembre, dos punts més que en el mes d'agost a causa de les tensions als mercats internacionals de primeres matèries, assenyala l'informe.

La publicació de Caixa Catalunya apunta que els productes de compra habitual que han augmentat més els seus preus són la llet (un 31% entre desembre del 2006 i el mateix mes del 2007), els carburants per a vehicles (16,2%), el pa (14,4%) i els ous (9,6%).

L'informe conclou que existeix el risc que l'encariment d'aquests productes es traslladi a altres béns i serveis, i als salaris, contribuint a l'alça de la inflació a mig termini.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.