Economia

França investiga possibles abusos en l'encariment dels aliments

Consum

França ha decidit investigar a fons si s'han comès abusos que expliquin l'increment de preu dels aliments, un fet que s'ha produït en altres Estats, com l'espanyol.
I és que el govern de Nicolas Sarkozy sospita que fabricants i distribuïdors han aprofitat l'encariment de les primeres matèries per apujar, encara més, els preus a costa de la butxaca dels consumidors. Alguns productes, com la llet, s'han encarit gairebé un 50% en només tres mesos.

Amb aquesta premissa, els inspectors han iniciat una operació segons la qual seguiran tot el procés de producció d'una vintena d'aliments bàsics per saber quant costen quan entren i quan surten d'aquí.

Julien Dourgnon, de l'Associació de Consumidors de França, manté que l'encariment de les primeres matèries "només explica una petita part de la pujada de preus. La resta ve de l'augment dels marges de benefici".

En la mateixa línia, el president francès ha assegurat que "no hi ha cap raó perquè els francesos perdin una part del seu poder de compra per un augment de preus que no correspon ni a la realitat del procés de fabricació ni a un repartiment equitatiu".




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.