Política

Ban Ki-moon demana augmentar la producció d'aliments en un 50% per superar la crisi

Cimera FAO

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha demanat doblar la producció d'aliments per al 2030 i superar així la crisi alimentària mundial. Ho ha dit durant el discurs que ha fet davant la cimera de seguretat alimentària que ha començat aquest dimarts a Roma i que ha reunit més de cinquanta líders mundials.
Moon també ha exigit passar de les paraules a l'acció, i ha requerit un consens mundial per a la utilització dels biocombustibles, així com altres mesures amb les quals es pugui pal·liar la crisi alimentària.

Milions pateixen fam
El secretari general ha recordat que en el món hi ha 850 milions de persones que pateixen fam i que el Banc Mundial ha previst que en els pròxims anys augmenti en cent milions més si no es prenen mesures per acabar amb la crisi.

"Tots vostès coneixen la severitat i l'escala de l'actual crisi mundial" i "les amenaces són òbvies", ha dit Moon als delegats dels 191 països que participen a la cimera.

Amb tot, ha destacat que la cimera és "una oportunitat per revisar les polítiques", que han de respondre "immediatament als alts preus" i també "augmentar la seguretat alimentària mundial a llarg termini".

Per això, el secretari general de l'ONU proposa "augmentar l'assistència a través de l'ajuda en menjar i diners" i "ajudar el comerç i les polítiques de fiscalitat per minimitzar les restriccions i les tarifes a la importació".

Moon ha demanat que "s'aixequin" les restriccions a l'exportació imposades per alguns països perquè poden "distorsionar els mercats i apujar els preus".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.