Esports

Rosell, tard o d'hora

Barça

Sandro Rosell farà un pas endavant. Segurament aquesta mateixa setmana l'exvicepresident esportiu del Barça trencarà el seu llarg silenci per anunciar que està preparat per concórrer en unes eventuals eleccions a la presidència del club si prospera la moció de censura que ha impulsat Oriol Giralt.
Segons ha pogut saber l'AVUI, l'exdirectiu barcelonista, que va dimitir el 2005 juntament amb Josep Maria Bartomeu, Jordi Moix i Jordi Monés per greus diferències amb el govern de Joan Laporta, apareixerà en escena tard o d'hora no només per confirmar que votarà en contra de la continuïtat de l'actual directiva, sinó que exposarà que té un projecte per presidir l'entitat a partir del pròxim curs.

Data de reaparició
Rosell observarà el calendari d'actuació de la mesa del vot de censura, que va quedar constituïda ahir a la seu de la Federació Catalana de Futbol (FCF), i decidirà la data de la seva aparició pública. En principi, l'exvicepresident del Barça s'esperarà que conclogui el procés de validació de les signatures per aclarir la seva postura electoral i els seus plans de futur.

La mesa del vot de censura començarà aquesta tarda, a partir de les 17 hores, a preparar la logística per validar les paperetes. Hi participaran pèrits cal·lígrafs per verificar l'autenticitat de les firmes i també hi assistiran quatre observadors del grup promotor de la moció. L'equip de Giralt necessita que com a mínim se li donin per bones 5.882 de les 9.473 signatures que va presentar la setmana passada.

El president de la mesa, David Moner, va exposar ahir que "la voluntat" de l'òrgan encarregat de controlar la moció és que el procés "s'acabi com més aviat millor i amb la màxima transparència", per bé que no es va voler pronunciar sobre la data de la votació.

El referèndum
D'acord amb els terminis previstos, el referèndum sobre la continuïtat de Laporta i la resta de la directiva del Barça podria celebrar-se a finals de juny o principis de juliol. Tot i que Moner va assegurar que els acords que es van derivar de la reunió van produir-se per "unanimitat", els impulsors de la moció van lamentar que pel fet de no haver iniciat ahir mateix la validació de signatures la votació no es produirà el 15 de juny, com era el seu desig.

Si la mesa, constituïda ahir per Moner com a representant de la FCF, Joan Franquesa i Josep Lluís Vilaseca en representació de la directiva del Barça i Oriol Giralt i Christian Castellví com a socis firmants de la moció, comprova que es compleixen tots els requisits -firmes i arguments- per sol·licitar el vot de censura, la junta serà requerida a convocar el referèndum en un termini d'entre 10 i 20 dies hàbils. Un dels condicionants de l'elecció de la data, però, és la possible coincidència de la votació amb el pont de Sant Joan i el tancament de l'exercici econòmic de la temporada, el dia 30, amb la qual cosa el procés s'allargaria fins al juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.